Francuska traga za ubojicom žene i cetvero djece

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuske vlasti u subotu su izdale medunarodni nalog za uhicenje osumnjicenog ubojice Xaviera Duponta de Ligonnesa, na temelju dokaza da je pažljivo isplanirao ubojstvo svoje supruge i cetvero djece.

Za 50-godišnjim poduzetnikom De Ligonnesom izdan je uhidbeni nalog nakon što su tijela njegove supruge i djece u dobi od 13 do 20 godina u cetvrtak iskopana u vrtu njihove obiteljske kuce u Nantesu, u Bretanji.

Obdukcija izvršena na tijelima žrtava pokazala je da je u njih metodicno pucano iz vatrenog oružja kalibra 22 milimetra, slicno onome koji je De Ligonnes koristio na vježbama gadanja u lokalnom streljackom klubu Nantes.

Supruga Agnes (49), kcerka Anne (16) i sinovi Arthur (20), Thomas (18) i Benoit (13) ocito su ustrijeljeni nekoliko puta u glavu dok su spavali, oko 3. ili 4. travnja, a u tijeku su testovi koji ce pokazati jesu li prethodno bili drogirani.

Nestali De Ligonnes posljednji je put viden 15. travnja, kada je napustio jeftini hotel u mjestu Roquebrune-sur-Argens u regiji Var, na francuskoj sredozemnoj obali, ostavivši obiteljski automobil na parkiralištu.

Tužitelj u Nantesu, Xavier Ronsin, koji je objavio medunarodnu tjeralicu, kazao je da je De Ligonnes bio u financijskim teškocama, s dugovima od najmanje 50.000 eura i prijavljenim prihodom od samo 4.000 eura godišnje.


Podijeli: Facebook Twiter