Francuska s 2:0 izbacila Nigeriju sa SP-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Francuske plasirali su se u četvrtfinale SP-a pobijedivši Nigeriju s 2-0, no Francuzi su se pošteno namučili za prolaza protiv afričkog prvaka. Otpor Nigerije slomljen je tek u 79. minuti nakon katastrofalne pogreške vrata Enyeame, a drugi zgoditak je autogol kapetana Yoba u sudačkoj nadoknadi. Nigerijci su tako svojim pogreškama ispali sa SP-a i to nakon što su u nedjelju odbili trenirati zbog neisplaćenih premija koje su im plaćene neposredno prije utakmice.

U ravnopravnom prvom dijelu Nigerijci su više napadali, ali su bolje prilike propustili Francuzi. U 22. minuti Pogba je iz voleja s deset metara pogodio nigerijskog vratara Enyeamu, a u 40. minuti u velikoj je prilici Valbuena, no njegov udarac je bio posve neprecizan. Afrički prvak je drugi dio počeo odlično, držali su gotovo neprestano loptu u periodu od čak petnaestak minuta, no bez izrazite prilike sve do udarca Odemwingiea u 64. minuti kojeg je Lloris jedva obranio.

Nigerijci su potom ostali bez snage i uslijedila je prava navala Francuza na njihov gol koja je započela u 70. minuti kada je Benzema sam izašao ispred Enyeame, koji je uspio malo blokirati njegov šut, a Moses čisti s crte. U 77. minuti Cabaye je pogodio gredu, dvije minute kasnije Benzema glavom gaša ispod grede, a Eyneama je opet sjajan, no nigerijski vratar samo minutu kasnije radi kobnu pogrešku.

Krivo je procijenio let lopte i praktički je ostavio za potpuno samog Paula Pogbu koji glavom pogađa nebranjenu mrežu za vodstvo Francuza. Nigerijci su se predali nakon primljenoga zgoditka, a konačan rezultat postignut je u prvoj minuti sudačke nadoknade kada kapetan Nigerije Joseph Jobo pogađa vlastitu mrežu.

Francuska će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda između Njemačke i Alžira.  (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter