Francuska policija raspisala tjeralicu za jednim od terorista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska policija izdala je tjeralicu za jednim od napadača kojeg se sumnjiči za sudjelovanje u krvoproliću u Parizu. Radi se o 26-godišnjem muškarcu pod imenom Abdeslam Salah, a vjeruje se da je jedan od trojice braće osumnjičene za uključenost u napad.

Washington Post objavio je kako se smatra da je Salah bio uključen u koordiniranje napada i da je unajmio jedan od automobila korištenih u napadu. Prema pisanju medija, u napadu su sudjelovali braća Ibrahim i Salah Abdeslam, treći je napadač Bilal Hadfi, a otprije je identificiran Omar Ismail Mostefai, 29-godišnji Francuz s prebivalištem u pariškom predgrađu..

Protuterorističke službe nemaju informacije o trećem bratu koji je možda jedan od bombaša samoubojica ili je u bijegu, rekli su ti izvori. Belgija je izdala tjeralicu za njim. Trojica braće živjela su u Bruxellesu, rekao je jedan od izvora.

Osobna iskaznica trećeg brata – o kojemu istražitelji nemaju informacija – bila je predočena u subotu ujutro u prometnoj kontroli na francusko-belgijskoj granici. Istražitelji nastoje utvrditi je li ju predočio njezin vlasnik.


Podijeli: Facebook Twiter