Francuska jača mjere sigurnosti na letovima za SAD

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Francuska je u petak najavila da će na zahtjev američkih vlasti pojačati mjere sigurnosti u zračnim lukama na letovima prema SAD-u tijekom ljetnog razdoblja što bi moglo izazvati kašnjenja.

"Te dodatne mjere provodit će se uz što je moguće manje neugodnosti za putnike. Moguća su, međutim, kašnjenja", priopćila je Opća uprava civilnog zrakoplovstva (DGAC). "Iz povjerljivih razloga ne možemo otkriti o kojim se dodatnim mjerama radi", izjavio je glasnogovornik DGAC-a.

Svakoga dana 43 zrakoplova polete u pravcu SAD-a iz sedam francuskih zračnih luka (Paris-Roissy, Paris-Orly, Nice, Marseille, Tahiti, Martinik i Gvadalupa), napominje DGAC. Strahujući od "novih terorističkih prijetnji", američka vlada je pozvala u srijedu na oprez u europskim i bliskoistočnim zračnim lukama koje organiziraju letove za SAD.

Washington nije specificirao točnu prirodu, mjesto ili trenutak nove opasnosti, no do nje dolazi u vrijeme pojačanih napetosti na Bliskom istoku, posebice Siriji i Iraku. Velika Britanija prva je u četvrtak najavila jačanje sigurnosti u zračnim lukama, a uslijedila je Belgija. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter