Francuska hit serija na motovunskom platnu

Serija Bruna Dumonta "P'tit Quinquin" već je prikazana na mnogim svjetskim festivalima
Serija Bruna Dumonta "P'tit Quinquin" već je prikazana na mnogim svjetskim festivalima

Motovun Film Festival ove će godine od 25. do 29. srpnja slaveći svoj 18-ti rođendan doživjeti punoljetnost. Ulazak u svijet odraslih obilježit će raznolikim filmskim i zabavnim programom. Po prvi puta će se na platnu Motovun Film Festival prikazati jedna TV-serija, a zagrijavanje prije odlaska na brdo počet će krajem mjeseca Skrivenim projekcijama u Zagrebu i Rijeci.

Na festivalskom programu svoje je mjesto našla kultna mini-serija poznatog redatelja Bruna Dumonta "P'tit Quinquin", bazirana na krimiću pomaknute atmosfere i svojevrsnoj francuskoj ruralnoj verziji Twin Peaksa. Premda je rađena kao TV-format, serija je u integralnom trajanju prikazana na mnogim svjetskim festivalima uključujući i "Redateljski dvotjedan" Festivala u Cannesu.

Već gotovo dva desetljeća Motovun Film Festival otkriva najbolja ostvarenja nastala u malim i nezavisnim filmskim produkcijama pa posjetitelje i ove godine očekuje brdo dobrih filmova u glavnom programu, uz poneka iznenađenja, kao što je prateći program posvećen slavnom danskom filmskom pokretu Dogme 95, te program Francuska – zemlja partner, ostvaren u suradnji s manifestacijom Rendez-vouz, festivalom Francuske u Hrvatskoj.

Ulaznice za predstojeće 18. izdanje Motovun Film Festivala već se mogu nabaviti u online pretprodaji, u sustavu Ulaznice.hr. Do 1. srpnja ulaznice su dostupne po iznimno povoljnim cijenama. U prodaji su četiri kompleta: Sve po 10 kuna, Veliki komplet, Mali komplet i Jutarnji komplet.

Za sve one kojima najpopularnije domaće filmsko hodočašće ne ulazi u ljetne planove, festival nudi nekoliko prilika za iskupljenje. Tijekom lipnja i srpnja u Zagrebu i u Rijeci održat će se Skrivene projekcije, filmska avantura tijekom koje gledatelje očekuju filmski klasici na tajnim gradskim lokacijama, a krajem kolovoza Motovun Film Festival seli u Zagreb, uz program odabranih naslova s ovogodišnjeg festivalskog izdanja. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter