Franci promovira "88 rožic za druga Tita"

Franci Blašković (M. ANIČIĆ)
Franci Blašković (M. ANIČIĆ)

Istarska živuća legenda Franci Blašković večeras će, s početkom u 20 sati, u oštariji kod Ferlina u Svetvinčentu predstaviti novi, 83. album pod nazivom "88 rožic za druga Tita". Ilustracija na omotu djelo je Nadana Rojnića.

Udarni član Šikuti Machinea Darko Pekica ovim riječima najavljuje ovaj jedinstveni događaj: "Eko ga na, ki je reka da ne dela; 83 ploča Gori Ussi Winnetoua je vani, ime njoj je '88 rožic za druga Tita', eli kako je reka drug Miro Ploj: 'Franci, ti imaš više ploča nego fanova'. Srida večer u 20 u oštariji poli Ferlina u Savičenti, Šikuti Machine vas tenta doj na događaj stoljeća, ča bi bija 30 lit življenja Gori ussi Winnetoua kemu je Franjo za rojsni dan činija još en sakramenski album. Kuraja".

Pjesnik, kantautor, pjevač i basist Franci Blašković je u grupi Gori Ussi Winnetou od njezina nastanka 1986. godine. Gotovo je jedini stalni član benda, a kroz bend je prošlo 30-ak pulskih i riječkih glazbenika. Uz Francija je na prvih desetak albuma potpisana supruga i koautorica Arinka Šegando, s kojom je Blašković nastupao u grupi Arinka i čuvenom bendu Tingl Tangl.

Gori Ussi Winnetou su kultni prvi album "Addio Pola" objavili 1986. za Suzy, a uslijedili su "Welcome Home" (1989.), "Mens Sana In Malvasia Istriana" (1990.), "Ich bin - du bist - und amen" (1992.); "Rolling Stronz’s" (1993.), "Istra ti materina" (1995.), "Monte Ghiro" (1996.)…

Zajedno s Budimirom Žižovićem i Nadanom Rojnićem, Franci je 1993. objavio knjigu "United Fumadorssss", a zajedno s Dragom Orlićem knjige "Daž daždi miš prdi" 1998. i "Is-tri-janci" 2005 godine. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter