France Football: Beckham i Mourinho najbolje plaćeni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako nije na vrhuncu karijere, engleski nogometaš David Beckham i dalje je najbolje plaćeni nogometaš na svijetu, piše France Football, dok je među trenerima najbolje plaćen Portugalac i trener Real Madrida Jose Mourinho.

Beckham se francuskom prvoligašu PSG-u priključio u siječnju i ima ugovor sklopljen do lipnja. Za taj karatkoročni ugovor 37-godišnji Beckham će dobiti 36 milijuna eura, s čime je prestigao zvijezde španjolskih klubova Barcelone i Reala Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Bivši engleski reprezentativac koji je u prosincu napustio Los Angeles Galaxy ima godišnju plaću u visini od 1,7 milijuna eura, bonusi mu donose još 1,3 milijuna, a zaradi i 33 milijuna eura iz drugih izvora. Beckham je nakon dolaska u PSG otkrio da će zaradu koju mu je namijenio pariški klub donirati u dobrotvorne svrhe.

Na drugom mestu je prema France Footballu Messi koji je prošle godine zaradio 35 milijuna eura, od čega je 13 milijuna godišnja plaća, a ostalo prihodi od sponzora. Ronaldo je sa 30 milijuna eura na trećem mjestu.

Od trenera najviše zarađuje Jose Mourinho i to 14 milijuna eura, slijede ga Talijani Carlo Ancelotti iz PSG-a (12 milijuna) i Marcello Lippi, koji je u kineskom Guangzhou Evergranduu plaćen 11 milijuna eura godišnje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter