Fra Nimčevoj pomagačici ukinut istražni zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Splitskoj bankarici Jasmini Bilonić (41), osumnjičenoj da je pomogla župniku fra Šimi Nimcu prikriti krađu dva milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškom polju, ukinut je istražni zatvor, doznaje se od suca i glasnogovornika Županijskoga suda u Splitu Nevena Cambija.

Sudac Cambi rekao je da je izvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Splitu uvažilo žalbu bankarice te joj ukinulo istražni zatvor, uz određene mjere. Zabranjeno joj je napuštati boravište, jedanput na tjedan obavezno se mora javljati u najbližu policijsku postaju, zabranjen joj je bilo kakav kontakt s drugim osumnjičenima, a oduzeta joj je i putovnica.

Fra Šime Nimac osumnjičen je da je u travnju zaključio ugovor o kupoprodaji crkvenog zemljišta te da je novac od prodaje zemljišta zadržao za sebe. Pomagala mu je Bilonić, koju se sumnjiči da je prikrila oko dva milijuna kuna tako što je položila veću novčanu svotu na svoj račun u banci te se dijelom novca koristila za podmirenje osobnog duga.

Ona je nakon ispitivanja suca istražitelja prošlog tjedna završila u istražnom zatvoru. Lokalni mediji objavili su da su splitski istražitelji ovih dana dobili dojavu da je fra Šime Nimac navodno zakopao dio novca u blizini Biska, sela kod Dugopolja, što policija i odvjetništvo nisu željeli komentirati. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter