Four Tet, Floating Points i Little Dragon u Areni

Four Tet (Dan MEDHURST)
Four Tet (Dan MEDHURST)

Britanski producenti  DJ-evi Four Tet (Live) i Floating Points te švedski kvartet Little Dragon otvorit će 26. kolovoza u pulskoj Areni četvrto izdanje Dimensions festivala, a njihov će koncert uživo pratiti svjetski poznati internet projekt Boiler Room, objavili su jučer britansko-hrvatski organizatori. Inače, Boiler Room prvi je put prenosio uživo prošlogodišnji koncert otvorenja Dimensionsa, na kojem su nastupili Nils Frahm, Darkside i Caribou.

Svjetska klasa

Four Tet je umjetničko ime svjetski poznatog britanskog elektronskog izvođača Kierana Hebdena, koji već godinama istražuje spektar elektroničke glazbe, pronalazeći inspiraciju najviše u jazzu, hip-hopu, technu, grimeu i folku. Njegov posljednji, sedmi album "Beautiful Rewsind" iz 2013. najavio je dinamičan zaokret prema plesnijim house ritmovima.

Hvaljeni švedski kvartet Little Dragon šarmirao je kritiku i publiku još 2007. svojim istoimenim albumom prvijencem, nakon kojeg su uslijedila još tri albuma, uključujući i prošlogodišnji "Nabuma Rubberland". Već su nastupili na Punta Christo; pozicionirani su na granici između plesne glazbe i downtempa, na rubovima elektroničkog pop mainstreama.

Floating Points je Englez Sam Shepherd, neuroznanstvenik po danu, a producent, kompozitor i DJ po noći. S klasičnom glazbenom naobrazbom od malih nogu i velikom strašću za jazz glazbu, ne poznaje granice kada su u pitanju kreativnost i izražavanje. Floating Points je trenutno jedan od najuzbudljivijih svjetskih producenata i istovremeno vodećih DJ-a klupske scene. Na koncertu u pulskoj Areni će izvesti svoje nove skladbe uz podršku benda, čiji će članovi svirati elektroničke i klasične instrumente.

Bogati zvukovi

Nakon koncerta otvaranja u Areni, Dimensions festival nastavlja se od 27. do 30. kolovoza na i uokolo štinjanske tvrđave Punta Christo, a prije dva tjedna objavljena su i prva imena izvođača u Štinjanu. U Pulu dolaze rodonačelnici house glazbe Moodyman i Lil Louis, britanski duet Mount Kimbie, zatim trenutno najtraženiji svjetski techno izvođači Ben Klock, Surgeon i Rodhad, zagonetni španjolski John Talabot pa vodeća britanska izdavačka kuća Hessle Audio i njeni pioniri Pearson Sound, Ben UFO i Pangaea.

Onsulate donosi organski, jazzy i afro ritmovima ispunjen zvuk, a Daniel Avery, Delano Smith i Horse Meet Disco predstavljaju, svaki za sebe, svoj specifičan glazbeni ukus. Paranoid London, zagovornici acid housea nastupit će u live izdanju, dok će DJ Deep, domaćin cijenjenog pariškog Rex Cluba donijeti dašak francuskog zvuka... (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter