Fotosafari na Neretvi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je Pavo Jerkovic, idejni zacetnik fotosafarija, 1996. s prvom neretvanskom ladom, koja je do tada služila za prijevoz robe i dobara, stavio klupe za turiste te na taj nacin ušao u 'turisticke vode', nitko nije vjerovao da ce jednog dana u Neretvu dolaziti toliko turista koliko ih dolazi.

Naime, Neretva je definitivno postala turisticka destinacija i ciljano turisticko odredište raznih turistickih agencija, tvrtki i individualnih gostiju. Ako se ne racuna glavni dogadaj tijekom sezone - Maraton lada, neretvanski kraj na godinu posjeti oko 40 do 50 tisuca gostiju.

Ako se slucajno pitate zašto baš Neretva, gospodin Jerkovic ima spreman odgovor: "Neretva je jedinstvena, jedina delta Hrvatske, ocuvana i sacuvana, izvorna i autohtona. U Neretvi se povijest pisala i oduvijek je bila sjecište važnih puteva, još od vremena Ilira.

Neretvu treba doživjeti, a to je najbolje kroz fotosafari, berbu mandarina, Maraton lada, školu u prirodi... Jer, jednom kada doživite Neretvu, poželjeti cete se vratiti, kao i mnogi prije vas!", kaže Jerkovic.

Najbrojniji gosti (oko 90 posto) su strani gosti koji dolaze na organizirane izlete, ekskurzije, obiteljske izlete, korporacijske i izlete raznih udruženja, a mnogo gostiju dolazi s kruzera iz luke Gruž na izlet "River Neretva", kaže Jerkovic.

Ove godine predsezona je za 10 posto bolja od prošlogodišnje, a glavna sezona je do sada otprilike jednaka u broju gostiju.


Podijeli: Facebook Twiter