Fotoprica o Rojcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo je sjajna generacija, rekao je ?ulijano Belic, voditelj tecaja digitalne fotografije u sklopu udruge Format, ciji su polaznici u srijedu navecer u "dnevnom boravku" Rojca priredili izložbu i primili diplome o završenom tecaju.

Vrlo tešku i izazovnu temu fotografiranja urbanog prostora u izrazito zahtjevnim svjetlosnim uvjetima tijekom tecaja osnove digitalne fotografije, koji je trajao dva i pol mjeseca, odradilo je 14 novopecenih clanova Formata. Izložba, kojoj je prisustvovao veci broj posjetitelja od razvikanijih izložbi u gradu, otkrila je skrivene talente s druge strane objektiva.

Svoje su radove izložili Deni Krivokapic, Marina Bakija, Maja Gašpar, Goran Herak, Mirjana Bacac, Toni Dumancic, Marijan Ižakovic, Davor Sirotic, Marijana Banko, Hana Kadric, Danijel Išic, Konrad Vlacic, Ana Lucic i Mirta Bastijanic. Za razliku od prije, autori su imali tocno zadanu temu, unutrašnjost Rojca, te je svatko na svojstven nacin uhvatio taj trenutak Rojca.

- Dobro poznavanje vlastitog fotoaparata veoma je važno kako bi se mogla snimiti korektna fotografija, ali treba imati na umu i da je fotoaparat samo sredstvo, alat koji bilježi fotografiju. Ona prvenstveno nastaje u našim mislima, pri cemu moramo voditi racuna o svijetlu, kadru, kompoziciji i osjecajima koji se žele odaslati, rekao je Franko Frgacic, tajnik udruge Format.

Pohvalo je polaznike tecaja koji su uložili svoje slobodno vrijeme, trud i na kraju znanje, što je rezultiralo još jednom generacijom ljubitelja fotografije, od kojih je najmladi pridruženi polaznik, uz oca, imao samo devet godina. (L. BAGAR; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter