Fotopriča Anne Gaspotić u foajeu kina Valli


U foajeu kina Valli svojim se fotografskim uracima naslovljenim "Back to Black" predstavila mlada pulska fotografkinja Anna Gaspotić. "Serija fotografija donosi fotopriču koja neodoljivo podsjeća na stare, crno-bijele filmove iz '50-ih godina prošlog stoljeća.

Autorica je uspješno ovjekovječila minula vremena te na taj način učinila svojevrstan hommage crno-bijelom filmu, čija je ljubiteljica. Fotografije govore o zabranjenoj ljubavi i njenom tragičnom kraju, a kako je autorica kazala, interpretaciju priče prepustila je samim posjetiteljima", zapisala je Lorna Zimolo za ovu autoricu i fotografije.

Anna Gaspotić fotografijom se bavi tri godine. Sudjelovala je u mnogim skupnim izložbama i organizirala tematske izložbe. Osvojila je nekoliko nagrada za najbolje fotografije, među kojima i 1. nagradu za najbolju fotografiju na natječaju "Grad u objektivu bez automobila" (2009.). Bila je pohvaljena za fotografiju u slobodnoj temi na Photodaysima u Rovinju (2010.), sudjelovala je na izložbi Photodistorzija u Poreču (2011.) te bila finalistica na biennalu hrvatske za mlade fotografe u Zadru (2011.).

Ovo je njezina treća samostalna izložba, koja ostaje otvorena do 22. studenog. (V. BEGIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter