Fotomonografija "From a distance" H. Abdelghanija


Fotomonografija "From a distance" Hassana Abdelghanija uz tekst Paole Orlić, predstavljena je večeras u galeriji Makina. Fotomonografija ovoga višestruko nagrađivanoga autora objavljena je u izdanju Eikon Studia.

Iza toga Eikon Studija stoji Matteo Cardin, fotograf i dizajner koji je odabrao Pulu za svoje prebivalište, i koji je u sastavu svoga studija pokrenuo ediciju "White Series", što se sastoji od edicije četvorice od najtalentiranijih hrvatskih suvremenih fotografa – a svakome od njih posvećena je monografija.

Nakon Jelene Vukotić, u subotu navečer predstavljena je ona Hassana Abdelghanija, a potom će biti predstavljene i fotomonografije Sandre Vitaljić te Đanija Celije.

Tome velikome uspjehu za pulsku fotografiju, te dakako i za svjetskog fotografa Hassana Abdelghanija koji već godinama ima pulsku adresu, prisustvovala je zainteresirana publika, koja je uživala u vrlo opuštenoj atmosferi te gledala uratke ovoga autora nagrađenog u Hrvatskoj i inozemstvu.

Trideset fotografija prisutnih u ovoj fotomonografiji nastalo je tijekom protekle godine, a snimljene su na pulskom gradskom groblju Monte Ghiro, na Mornaričkom groblju te u budističkim hramovima u Tajlandu i Laosu. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter