Fotografkinja Nina Šperanda najbolja u Pragu

Nina Šperanda
Nina Šperanda

Pazinska umjetnica, fotografkinja Nina Šperanda, studentica poslijediplomskog Odsjeka za fotografiju poznate praške akademije FAMU, dobitnica je prve nagrade za najboljeg autora u sekciji školovanih fotografa.

Na šestom izdanju jedne od najvećih suvremenih nacionalnih izložbi fotografija Prag foto festival sudjelovalo je 230 umjetnika iz raznih zemalja. To je ujedno i najveći broj fotografa koje je u ovih šest godina okupila ova velika fotografska manifestacija.

Nini Šperanda stručno povjerenstvo dodijelilo je posebnu nagradu za mlade i talentirane fotografe: "UniCredit Bank Prag foto Young Award". U velikoj konkurenciji kolekcije fotografija predstavili su češki centar za fotografiju, češke udruge profesionalnih fotografa te brojne europske udruge i galerije profesionalnih fotografa.

Prag foto festival redovito veliki prostor posvećuje djelu mladih fotografa, studenata specijaliziranih sveučilišta i škola fotografije. Manifestacija traje cijeli svibanj, a fotografije su izložene u dvanaest galerija, muzeja i drugih izložbenih prostora po cijelom Pragu. (M. R.)


Podijeli: Facebook Twiter