Fotografije prošlog života

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba "Past Life" fotografkinje Jelene Vukotic otvorena je sinoc u pulskoj galeriji Makina. Rijec je o fotografijama istancane poetike koja na nepretenciozan nacin opisuje autoricine interese, opsesije i videnje svijeta.

- Ovdje izloženi radovi nastali su prije sedam godina, a autorica, koja na žalost nije mogla biti prisutna na otvorenju, htjela je istaknuti da ovom izložbom okrece novu stranicu. Naime, zbog toga se i zove "Past Life", dakle prošli život. Dogodine cemo organizirati izložbu na kojoj cemo moci pogledati nove radove Jelene Vukotic - njen novi život, kazao je voditelj galerije Makina Hassan Abdelghani.

Izložba u galerija Makina je i sinoc privukla velik broj posjetitelja koji su se mogli uvjeriti u fotografsku bravuru Jelene Vukotic. Medu izloženim radovima najvecu su pažnju plijenile gotovo sjetne fotografije groblja, ali i radovi u na kojima se vidi samo autoricina sjena. Posebno mjesto imali su i fotografski portreti Bojana Šumonje na kojima se pulski slikar kiti paunovim perjem.

Jelena Vukotic rodena je u Puli, a 2002. diplomirala je fotografiju na praškoj Akademiji izvedbenih umjetnosti, filma i televizije. Fotografije je objavljivala u najprestižnijnim novinama i casopisima kao što su The New Yorker, The New York Times, Forbes, Four Seasons i Prague Business Journal. Izlagala je na više samostalnih i skupnih izložbi u Ceškoj, Hrvatskoj, Njemackoj, Francuskoj, Sloveniji i SAD-u. Živi i radi u New Yorku. Njena izložba u galeriji Makina ostaje otvorena do 13. srpnja. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter