Fotografije mladih u MSUI-ju

Dio izloženih fotografija
Dio izloženih fotografija

U Muzeju suvremene umjetnosti Istre otvorena je izložba fotografija sudionika ljetne fotoradionice Hrvatskog fotosaveza za mlade pod nazivom ''Istra-ambijent, kulturna baština''.

Već na otvaranju izložbe pri ulasku u izložbeni prostor moglo se zapaziti nekolicinu mladih fotografa osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kako puni entuzijazma svojim aparatom bilježe gotovo svaki trenutak uzbuđeni zbog svog velikog projekta.

Naime, ne samo da je izložba rezultat njihovog rada, truda i zanimanja proteklih dvanaest dana, već je, prema riječima njihove voditeljice Zlate Medak, u prostoru izloženo preko 500 fotografija, a koliko ih se tijekom radionice snimilo, ne može se ni prebrojati.

O projektu i izložbi na otvorenju je govorila voditeljica ljetnih fotoradionica za mlade Zlata Medak koja se posebno obratila mladim polaznicima te je pohvalila njihov rad, trud i zalaganje tijekom radionica.

Motivi fotografija raznoliki su, od onih veznih uz prirodu i životinjski svijet pa sve do ljudi i arhitekture, ali njihova poveznica je upravo tema cijele fotoradionice pa i ove izložbe, a to je Istra.

Izložbu je otvorila ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Istre Gorka Ostojić Cvajner koja je mladima ukratko opisala povijest same zgrade muzeja koja je nekada kao dio kasarne, preko tiskare, na kraju dobila svoju funkciju muzeja.

Ljetne radionice tradicionalno se održavaju od 1997., a ove godine okupile su mlade iz cijele države. Kreativnost mladih fotografa očigledna je u njihovim fotografijama u kojima je, osim izvrsnih kompozicijskih i tehničkih momenata, najvidljivija ona mladenačka znatiželjnost i iskrenost.

Svojim su se radovima predstavili: Žeželić, Kristina Pavletić, Klara Orešković, Ena Lančić, Frančeska Eterović, Lea Mihaić, Mia Tarbušković, Gergely Virag, Juraj Horvat, Duje Novaković, Emil Nižetić, Ivan Carić, Nikola Bilan, Filip Bosnar, Vlasta Cirkveni, Lana Lončarić, Hrvoje Grguljaš, Matko Meštrović, Karlo Sirotić, Lorena Pejković, Ivana Đerić, Ena Kasalo, Jovana Dragojević, Vanda Antunović, Ivan Tkalčić, Anton Kavran, Juraj Matej Ćurdo i Klara Hlupić. (M. BOLIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter