Fotografije Igora Zirojevića u Mađarskoj

Fotografija Igora Zirojevića iz serije "Entropijski pejzaži"
Fotografija Igora Zirojevića iz serije "Entropijski pejzaži"

"Krajolici svijesti" skupna je problemsko-tematska izložba četvero hrvatskih suvremenih umjetnika Jasenke Bulj, Igora Zirojevića, Damira Babića i Ivone Jurić, koja će se sutra, nakon gostovanja u Zagrebu, Puli i Osijeku, otvoriti u mađarskom Pečuhu, u galeriji Martyn Ferenc pri House of Art and Literature.

Ova je izložba dio programa zagrebačke Galerije "Vladimir Bužančić", a donosi radove koji su rezultat osobnog istraživanja četvero umjetnika kako u mogućnostima medija koji koriste - fotografije, slikarstva i videa - tako i njihovih vlastitih duhovnih potraga. Izložba je, inače, u suorganizaciji HDLU-a Istre gostovala prije četiri mjeseca u pulskoj galeriji Luka i galeriji Anex

Pulski fotograf Igor Zirojević bit će u Mađarskoj zastupljen s dvije fotografije iz njegove serije "Entropijski pejzaži", koja je sredinom 2013. predstavljena pulskoj javnosti. Tada su u MSUI-u izložene 24 Zirojevićeve fotografije otisnute tehnikom inject printa, formata 140 x 100 centimetra, na kojima se prizori nepreglednih prostora kamenoloma, pustih morskih površina, spaljenih predjela, zagađenja i onečišćenja ne mogu s aspekta klasičnog žanrovskog kanona ljepote nazvati uobičajeno lijepima i privlačnima.

Razlog zajedničkog predstavljanja ovih četvero autora mađarskoj publici pronađen je u interesu ovih umjetnika za istraživanjem čovjekove percepcije, u odnosu između vanjskog i unutrašnjeg, fizičkog i mentalnog prostora. Izložba u Mađarskoj otvorena je do 5. ožujka. (Z. A.)


Podijeli: Facebook Twiter