Fotografije Heni Tade: Mračno i ženstveno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ukupno sedamnaest fotografija izrađenih u crno-bijeloj tehnici pod nazivom "Black No. 1" predstavila je u kinu Valli pulska fotografkinja Heni Tade. Izložba donosi tajanstvenu, mračnu a ujedno ženstvenu gothic atmosferu. Na fotografijama, snimljeneim u proteklih godinu dana na Monumentima, Mornaričkom groblju te još nekoliko lokacija u okolici Pule, su Puljanke Marinela, Marina, Anita, Sonja i Sara.

Na otvorenju se brojnim posjetiteljima obratila autorica u društvu svog sina Thomasa, a atmosfera s fotografija upotpunjena je glazbom grupe Type O Negative. Inače, stihovi pjesama grupe Type O Negative prate izložene fotografije, a i sama izložba naslovljena je po jednoj pjesmi ove grupe.

- Inače volim rock glazbu, a neizbježni dio tog glazbenog pravca jest i specifična gothic ikonografija. S obzirom na to da sam vizualni tip osobe, htjela sam fotografijom ovjekovječiti svoje viđenje moje omiljene glazbe, kaže Heni.

Heni Tade fotografijom se bavi od 2006. godine, kada je krenula s radom u udruzi Format, te je dosad priredila i samostalnu izložbu fotografija "Kap-2-O". Kako doznajemo, autorica već priprema sljedeću izložbu:

- I sljedeći projekt vezan je za glazbu – ovoga puta pripremam izložbu rock i metal fotografije, koja će biti postavljena na proljeće u pulskom Muzeju suvremene umjetnosti, kaže Heni.

Izložba "Black No. 1" u kinu Valli može se razgledati do 13. prosinca. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter