Fotografije gole Madonne u Londonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko dana prije njezinog londonskog nastupa u sklopu turneje »Sticky & Sweet« u britanskoj se prijestolnici otvara izložba Madonninih golišavih fotografija snimljenih davne 1979. godine. Nastale kada joj je bilo 20-ak godina, u vrijeme dok se u svijet showbiza pokušavala probiti kao model, fotografije ce se moci razgledati i u Londonu, tocnije u galeriji »Seven Dials«.

Madonna je pozirala njujorškom fotografu Martinu H. M. Schreiberu za honorar od samo trideset dolara. Nakon što je postala slavna i poznata, on je njezine fotke prodao casopisu Playboy koji ih je na svojim stranicama objavio prije cetrnaest godina, donijevši njihovu autoru instant slavu. Tri desetljeca kasnije, fotografije koje cine razvikanu izložbu »Madonna Nudes« stižu i u britansku prijestolnicu.

Kolekcija intimnih crno-bijelih fotografija kraljice popa nastalih davno dio je prodajne izložbe za koju vec vlada velik interes kolekcionara. Pocetna cijena Madonninih slika iznosi 3.400 funta, a ocekuje se da bi neke mogle postici i do deset puta višu cijenu.

- Kada imate prekrasne fotografije predivne nage mlade žene, koja je postala globalnom ikonom, i koju je slikao odlican fotograf, stvar je vrlo jednostavna. S ovako fantasticnom lokacijom u središtu Londona i Madonnom koja je i sama u gradu, ocekujemo veliko zanimanje javnosti, izjavila je Jamie McCartney iz Impure Arta, jedine britanske erotske galerije koja je bila jedan od organizatora izložbe koja ce biti otvorena od 2. do 19. srpnja.


Podijeli: Facebook Twiter