Fotografije Alojza Orela na 46 lokacija u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulu uskoro čeka velika humanitarna izložba fotografija Alojza Orela "Pula je i moj grad" koja će se održavati od 5. do 19. studenog, a 800 jedinstvenih fotografija ovog poznatog pulskog fotografa izložit će se na 46 lokacija. U to su uključene gradske, županijske i državne institucije, sve nacionalne manjine, obrtnici te mali i srednji poduzetnici na području cijelog grada.

Projekt organiziraju Aleksej Orel i Afrodita Bulajić, a pokrovitelji su Istarska županija i Grad Pula. Fotografije koje su nastale na području Istre i ujedno prikazuju presjek Orelovih fotografskih interesa će se prodavati po vrlo pristupačnoj cijeni, a prihod je namijenjen Odjelu psihijatrije pulske bolnice koji je u jako lošem stanju i nužno mu je potrebna pomoć. Više o njenoj problematici, kao i o samoj izložbi i događajima vezanim uz izložbu moći će se doznati u pratećem novinskom izdanju koje će biti distribuirano diljem grada.

Cilj akcije je pomoći pulskoj bolnici, prvenstveno Odjelu psihijatrije, osvijestiti problem stigmatizacije ljudi sa psihičkim poremećajima i pokazati ljudima da su suživot, rad i znanje vrijednosti koje se, kako kažu organizatori, trebaju uzdizati jer čine uspješnu urbanu cjelinu i zdravo društvo.

Na dan otvorenja održat će se kulturohod koji počinje u Sveučilišnoj knjižnici prevođen glumcima i glumicama dramskog studija Istarskog narodnog kazališta i forum kazališta Marte, koji će tijekom kraćeg obilaska nekolicine izložbenih prostora u neposrednoj blizini dočarati bogatstvo pulskog podneblja. Na kraju kulturohoda na programu je interkulturalni domjenak i koncert Franka Krajcara & grupe Indivia. Ovim putem organizatori, suorganizatori i sudionici događaja pozivaju sve da se priključe i podrže ovu akciju. Cjelokupna izložba u minijaturama moći će se pogledati u caffe baru Sax koji će ujedno biti press i info centar kompletnog projekta. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter