Fotografija u Istri posjetila Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je Muzej grada Zagreba proteklog tjedna u Povijesnom muzeju Istre gostovao s izložbom "Hrvatska na povijesnim panoramskim fotografijama", Puljani su uzvratili posjet zagrebackim kolegama priredivši za tamošnju publiku izložbu "Fotografija u Istri do 1918./Iz fundusa Zbirke fotografija, negativa i fotografske opreme".

U svojem priopcenju Povijesni muzej Istre navodi da je rijec o prvom gostovanju ovog postava, ujedno i glavnog muzejskog projekta u protekloj godini kojeg prati i dvojezicni strucni katalog u nakladi Povijesnog muzeja Istre. Podsjecaju, nadalje, da je projekt pokrenut u povodu obilježavanja 170. obljetnice otkrica prvog prakticnog fotografskog postupka. Likovno oblikovanje izložbe potpisuje Noel Mirkovic, a dizajn kataloga Alfio Klaric.

Pulsku je izložbu u Muzeju grada Zagreba otvorio mr. Ivica Lovric, procelnik Ureda za kulturu grada Zagreba, a posjetitelje su pozdravili i Vinko Ivic, ravnatelj Muzeja grada Zagreba, Gracijano Kešac, ravnatelj Povijesnog muzeja Istre i Lana Skuljan, autorica izložbe koju posjetitelji mogu razgledati do 31. kolovoza.


Podijeli: Facebook Twiter