Fotografi interpretiraju gastronomiju Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sedmi novigradski Foto ex tempore do nedjelje okuplja osamdesetak fotografa iz cijelog svijeta, koji ce stvarati na temu "Eno-gastronomija Istre", a osim natjecateljskih uzbudenja, publici nudi i nekoliko zanimljivih izložbi. Manifestaciju, koja doprinosi produljenju turisticke sezone u Novigradu, na Bujštini i šire, organizira Zajednica Talijana u suradnji s Udrugom fotografa Istre i lokalnom Turistickom zajednicom, pod pokroviteljstvom Talijanske unije, tršcanskog Narodnog sveucilišta, Istarske županije i Grada Novigrada i uz partnerstvo FujiFilma i Art Jusa.

Sudionici ce fotografirati pripremu tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i tipicna vina u restoranima, objektima seoskog turizma i vinskim podrumima unutrašnjosti Istre te u samom Novigradu kojemu je ponuda za gurmane jedan od najjacih turistickih aduta.

Veceras u 19 sati u Gradskoj knjižnici ce biti otvorena izložba fotografa Raymonda Beggana iz Irske, a slijedi gastro performance u taverni Skalinada. U petak u 18.30 u ZT-u ce biti predstavljeni radovi studenata Likovne akademije iz Novog Sada, dok ce u 20 u brtoniškom Muzeju vina svoja ostvarenja pokazati Igor Opassi iz Kopra.

Tijekom subotnje završnice održat ce se prezentacija s mogucnošcu isprobavanja atraktivnih modela foto-aparata i objektiva za sve ljubitelje fotografije. Izložba "Gastro Istra" na kojoj ce se svaki od sudionika predstaviti s po dvije novonastale fotografije bit ce otvorena u 17 sati.

Tada stupa na scenu strucni ocjenjivacki žiri, a publika ce moci glasati za svoje favorite ubacivanjem listica u kutiju na licu mjesta i putem Interneta. Fotografi ce se iskazati i pripremom svojih nacionalnih gastronomskih specijaliteta, sve do 20 sati kad je na redu dodjela nagrada. Uslijedit ce, u Waikiki Beach baru, Foto ex tempore after party s koncertom Livia Morosina.


Podijeli: Facebook Twiter