Fotogalerija Makina pretvorena u modnu galeriju

Brend bi. bi. u Makini - Saša Maksimiljanović, Gorana Gulišija i Branka Abdelghani
Brend bi. bi. u Makini - Saša Maksimiljanović, Gorana Gulišija i Branka Abdelghani

Galerija Makina odlučila je zatvoriti sezonu u velikom stilu, i to doslovno. Istupivši iz svog strogo fotografskog ambijenta prepustila se modi i kreativnosti te je u subotu na interaktivnoj izložbi prodajnog karaktera predstavila novi brend bi.bi. Iza imena stoje dvije dizajnerice, poslovne suradnice i prijateljice, Saša Maksimiljanović (studio MAKS iz Zagreba) i Gorana Gulišija (Galerija Arterija iz Splita) koje se u Puli nakon uspješne suradnje na projektu Crno-bijelo u boji, predstavljaju novim brendom - bi.bi.

Brend je produkt dugogodišnje suradnje i sinergije dviju dizajnerica koja je rezultirala modnim dodacima i kućnim dekorom. Posebnost je što su svi predmeti izrađeni od eko-gume - ekološki prihvatljivog, funkcionalno izdržljivog i estetski atraktivnog materijala.

Bi.bi. je više od nakita, to su mala umjetnička djela, stoga je i galerija logičan izbor promocije. Tako su umjesto fotografija na zidu izložene gumene ogrlice i narukvice, kao i fotografije Maje Kljajić koja je autorica proljetne kampanje. Izloženi su i gumeni predmeti iz kolekcije poput torbi, pletenih zdjela ili podmetača za čaše koji se odlikuju minimalističkim i estetski pročišćenim dizajnom te besprijekornom izradom u kojoj se za precizno rezanje koriste sofisticirani laseri.

- Radim ono što bih nosila, to je nit vodilja, objašnjava dizajnerica Saša Maksimiljanović koja je svojim odjevnim predmetima pročišćenog i profinjenog dizajna na pragu japanskog dizajna i estetike u Hrvatskoj stvorila prepoznatljivo mjesto među ljubiteljima funkcionalnih, profinjenih linija koje odlikuje vrhunska izrada, kroj i konstrukcijski rezovi.

- Detalji čine razliku i u odjevnom smislu; nakitom ili torbom upotpunjujemo svoju odjevnu kombinaciju i otkrivamo vlastiti modni senzibilitet, objašnjava dizajnerica Gorana Gulišija filozofiju brenda koja je zapravo filozofija onoga čemu svi težimo, zar ne?

Dio je ovo iako malog, ali sve afirmiranijeg hrvatskog dizajna, koji postaje sve poznatiji kako kod kuće tako i u svijetu. Tome u prilog govori podatak da je prva promocija bila prošle godine u Lisabonu, nakon toga u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, galeriji Arterija u Splitu, a Makina ugošćuje ovu interaktivnu (sve se može isprobati) izložbu do 10. listopada. (Napisala i snimila Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter