Fotofantazija pod slapovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mirsad Piralic, televizijski snimatelj iz Pule, priredio je u Pecinama, dojmljivim slapovima nedaleko Krasa Grdoselskog, foto i video izložbu.

Nesvakidašnje okruženje, tj. galeriju na otvorenom, izabrao je, kaže, jer je to jedan od najljepših ambijenata u Istri. Kao snimatelj prošao je i snimao gotovo cijelu Istru, ali nigdje drugdje nije naišao na takvu nedirnutu ljepotu prirode. Zato je svojom prvom samostalnom izložbom pod slapove Pecine nastojao privuci ljude, kako bi s njima podijelio ljepotu ovog krajolika, ali i s namjerom da ih izvuce iz grada i iz prve ruke upozna s nepoznatim, gotovo egzoticnim predjelima.



Piralic je na proplanku izmedu dva visoka slapa, pred ulazom u veliku pecinu iz koje izvire voda, izložio dvadesetak fotografija, a cijelo vrijeme trosatne izložbe, na video zidovima «vrtjeli» su se njegovi video uradci. Izložene su fotografije fotomontaže, a Piralic ih je, kako u katalogu piše Vedran Šilipetar, izabrao kao kreativni stimulans.

Piralic je svojim djelom izloženim u doista nesvakidašnjem ambijentu pobudio veliko zanimanje publike, kojoj nije bilo teško spustiti se pod butoniške vodopade, ali joj je daleko teže bilo odvojiti se od happeninga kojeg im je priredio autor u suradnji s brojnim prijateljima i kolegama.


Podijeli: Facebook Twiter