FOTO: Zakrceni centar i prilazi Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velike gužve u gradu siguran su znak da je špica turisticke sezone pocela. Današnjem kaosu na pulskim ulicama svakako je doprinijela i jaka kiša koja je padala dobar dio prijepodneva te mnoge turiste odvratila od plaže. Umjesto toga, tradicionalno su se odlucili za obilazak grada, na radost ugostitelja. Posebice je na udaru bio potez od Arene i Foruma do Giardina.

Prohodnost gradskih ulicama bila je otežana, pogotovo od Kandlerove do Zlatnih vrata. Tako velik broj gostiju u Pulu je stigao i iz ostalih istarskih turistickih središta, što je ionako prometno zagušenu Pulu dodatno paralizirao. Pogotovo je pod opterecenjem bio ulaz u grad iz smjera Velog Vrha te obilaznica, gdje se u smjeru cvora Šijana po proširenom dijelu obilaznice kolona protezala u obje trake.

Ništa bolje nije bilo niti po pulskoj rivi gdje su cijeloga dana automobili milili polako, što je vec uobicajena slika u Puli svakog oblacnog ili kišovitog ljetnog dana. (N. SOFTIC, G. ROJNIC; snimili M. MIJOŠEK, M. ANGELINI, S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter