FOTO: Vremešni ljepotani u Buzetu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Oko 120 raritetnih oldtimera iz Italije, Slovenije te Hrvatske boravilo je na trodnevnoj oktanskoj manifestaciji "Buzet classic car", medunarodnom susretu starodobnih vozila s centralnim dogadajem u subotu kada su rasporedeni po godištima, na cetiri trga poplavili buzetsku starogradsku jezgru, a gdje su popraceni prigodnom glazbenom kulisom iz razdoblja kojem pripadaju, vremešni ljepotani s ponosnim vlasnicima plijenili pažnju mnogobrojnih posjetitelja.

Vrativši grad na trenutak u prošlost, svaki sa svojom pricom o dugovjecnosti, veliku pažnju privlacili su Fiat Ballie, Topolino, vojni džipovi, brojni roadster oldtimeri, vespe i nekoliko drugih starih motora. Zatim tu su se još našli stari fordovi, porschei, Morgan , neizbježne bube, te mnogi drugi, a medu njima najstariji je bio Fiat 501 Torpedo iz 1919. godine ciji je vlasnik Enzo Regatto iz Treviza.





Inace sama manifestacija zapocela je još minulog cetvrtka u palaci Bigatto gdje je priredena izložba fotografija oldtimera glasovitog talijanskog umjetnika Enrica Ghinate, a koja je bila upotpunjena prezentacijom registra knjiga vozaca i vozila. Organizirano je i više revijalnih natjecanja "staraca", te je napravljen nocni rally od Buzeta do Sovinjaka, Vrha, Livada i natrag, a prireden je i dnevni koji je sa startom i ciljem u Buzetu obuhvatio Hum i Roc.

Kako bi proširili ponudu grada automobila, te produžili sezonu, drugu godinu za redom Mjesni odbor Stari grad Buzet uz pomoc AK Buzet, turisticke zajednice, te samoga Grada organizirao je spomenutu manifestaciju po svojoj koncepciji, originalnoj i jedinstvenoj u Europi.


Podijeli: Facebook Twiter