FOTO: Voda se povlaci iz Komunele

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se voda povukla, za Umažane u naselju Komunela utorak nije bio ništa manje težak nego nedjelja i ponedjeljak. Iz šest prizemnih stanova 13 osoba je evakuirano i privremeno smješteno u apartmane u turistickom naselju Stella Maris, gdje im je osiguran polupansion.

Gradani su nastavili cistiti i prati svoje domove - brojne su stvari, namještaj, meso, riba i ostalo iz škrinja i hladnjaka završili na ulici i, nažalost u vecini slucajeva, u kontejnerima za smece.

Vatrogasci su i dalje danonocno na terenu jer ima još dosta garaža i podruma iz kojih treba ispumpati vodu. Štete su se nastavile popisivati i zbrajati jer gradska uprava u srijedu mora Županiji poslati prvu grubu procjenu o kojoj se ukupnoj vrijednosti radi da bi se mogla proglasiti elementarna nepogoda.



Bit ce sigurno velike jer je samo jedna zgrada u Ulici Augustina Vivode sa stanovima, poslovnim prostorima, velikom prodavaonicom keramike i skladištem robe, kako smo doznali na terenu, procijenila štetu od cak milijun kuna.

Kako smo doznali od umaškog dogradonacelnika Maura Jurmana, u srijedu ce - da ne bi došlo do zaraza ili navale štakora - nadležne službe obaviti deratizaciju i dezinsekciju.

U utorak popodne, dodao je, vecina zgrada u najugroženijem dijelu naselja trebala bi dobiti struju gdje je još nije bilo. Komunalno poduzece 6. maj stalno prazni velike kontejnere da bi ljudi mogli bacati smece i na njima stoje natpisi u koje se što smije bacati.



Ekipa gradskog Vlastitog pogona takoder je stalno na terenu da bi bila na raspolaganju starijim osobama koje ne mogu same cistiti i vaditi stvari iz domova, prenio je Jurman.

Komunelu je u utorak u pratnji gradskih celnika posjetio županijski procelnik za poljoprivredu Milan Antolovic. Cijelo podrucje Umaštine popisuje štete i na poljoprivrednim površinama koje ce takoder biti povece.


Podijeli: Facebook Twiter