FOTO: Vesela predstava protiv nasilja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovacijama oduševljene djecje publike ispracena je prva ovogodišnja, a treca u sezoni 2011./12. predstava Udruge FERR i Kazališta Naranca, legendarna "Crvenkapica" u režiji i adaptaciji Majkla Mikolica. Poznatu bajku brace Grimm pulski su kazalištarci vrlo uspješno postavili, što dokazuje i prepuna dvorana Djecjeg kulturnog centra (bivšeg Pionirskog doma), gdje je premijerno izvedena u subotu navecer.

Bajka je poetska prica, uglavnom kraca, u kojoj se radnja zbiva medu cudesnim bicima, a ovdje su ta cudesna bica simpaticna djevojcica Crvenkapica (Simona Tkalec), zlocesti Vuk (Lino Brozic), Lovac ne baš najboljega vida (Ugo Korani), Vjeverica (Lucija Ravnjak) te Mama (Katja Rabar) i Baka (Luka Juricic).

Rijec je o klasicnom tekstu obradenome na suvremeni nacin (Baka, saznajemo iz songova, gleda i "Larin izbor"), uz puno songova i scenskog pokreta. Poletna je to i vesela predstava, s duhovitim songovima (tekstove je napisao Luka Juricic) te izvrsnim glumcima.

Ova predstava, premda pokazuje da dobro uvijek pobjeduje, ima i izraženu poruku protiv nasilja, jer na kraju Lovac ne ubija Vuka, nego ga potjera iz šume govoreci mu da se više ne vraca.

Scenografija Breze Žižovic vrlo je maštovita i funkcionalna, a djeci se posebno dopalo kad su se na pozornicu spuštala stabla.

Slikoviti su i sugestivni kostimi Ive Predan i Ljiljane Krijan, a vrlo dobro uklopljena u fabularnu nit, pravo je osvježenje i koreografija Katje Rabar, koja se odlicno slaže s glazbom Uga Koranija i songovima Luke Juricica.

Predstava osim navedene postave ima još nekoliko, tako da uloge ostvaruju: Franka Hlubocki, Ariana Novak, Ivona Bulešic, Lucia Mrden, Lucija Roce, Luka Lušetic, Kristian David Stankovic i Sladana Kljajic.

Organizaciju predstave potpisuju Elena Apostolovski i Beki Peric, a tehnicar je Toni Modrušan. (Vanesa BEGIC; Snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter