FOTO: Vatreni stigli na pripreme u Rovinj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju poslijepodne, u novom crnom autobusu na kojem se isticalo ime Hrvatska napisano "gorucim" slovima, u rovinjski hotel Eden stigla je nogometna reprezentacija Hrvatske.

Nakon uvodnog okupljanja u Catežu, izbornik Slaven Bilic i njegov strucni stožer su u Rovinj, na prvu "pravu" fazu priprema za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, stigli s 22 igraca koje su odmah u 18 sati odveli na Valbrunu i tamo s njima odradili prvi trening. Opravdano su izostali Ivica Olic, Danijel Pranjic, Stipe Pletikosa, Danijel Subašic i Dejan Lovren, koji ce se "vatrenima" naknadno pridružiti.

- Olic i Pranjic nece ni dolaziti u Rovinj, jer imaju obavezu 23. svibnja odigrati utakmicu protiv reprezentacije Nizozemske, gdje moraju biti prisutni apsolutno svi igraci Bayerna, i reprezentativci Njemacke i strani reprezentativci. Stoga ce nam se njih dvojica pridružiti tek u Austriji - obavijestio nas je izbornik Slaven Bilic.

- Subašic stiže u ponedjeljak, dok Pletikosa ima još jednu utakmicu za Rostov 22. svibnja i prikljucit ce nam se dva dana kasnije ili tek pred put, no sigurno je da nece konkurirati za utakmicu protiv Estonije. Što se tice Lovrena, on stiže sutra ili prekosutra kad ga Lyon pusti.



Ove pripreme bit ce svojevrstan Bilicev oproštaj od Rovinja, jer nakon Europskog prvenstva napušta reprezentativnu klupu i preuzima ruski Lokomotiv.

- To je to, Bože moj, ali ne treba na to tako gledati, niti tako formulirati. Nismo mi ovdje došli na oproštajnu veceru, nego na pripreme reprezentacije pred nastup na Europskom prvenstvu. To je puno važnije nego ta cinjenica - istaknuo je Bilic. (Ivica CEROVAC; Snimio Milivoj MIJOŠEK)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter