FOTO: Vandali oštetili Zlatna vrata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarska policija traga za nepoznatim pociniteljem koji je tijekom noci sa subote na nedjelju oštetio Zlatna vrata, odnosno Slavoluk Sergijevaca na pulskom Trgu Portarata.

Kako je izvijestila Suzana Sokac iz PU istarske policija je obavijest o oštecenju spomenika zaprimila u nedjelju oko 8.50 sati, a ocevidom je utvrdeno da je nepoznati pocinitelj iz asfalta uz zapadni rub kolnika Laginjine ulice, izvadio betonsku kuglu koji služi za sprjecavanje kretanja vozila po pješackoj zoni, i otkotrljao je prema Slavoluku. Kugla je udarila u Slavoluk i oštetila rub jednog stupa.

"Buduci da se radi o spomeniku kulture nulte kategorije, materijalna šteta se bez strucne pomoci zasad nije mogla utvrditi. Protiv nepoznatog pocinitelja slijedi kaznena prijava za kazneno djelo uništenja i oštecenja tude stvari, a policija moli sve gradane koji imaju bilo kakva saznanja o ovom dogadaju, odnosno o mogucem pocinitelju, da se jave u Policijsku postaju Pula, na broj telefona 052/532 628 ili pak na broj192, a informacije mogu proslijediti i putem e-maila: [email protected].

Da podsjetimo, vandali su se ovaj put okomili na pulska Zlatna vrata.

Prema prvim dostupnim informacijama u nedjelju u ranim nocno/jutranjim satima nepoznati pocinitelji odvalili su jedan od kamenih stupova koji odvajaju Trg Portarata i prometnicu, nasuprot zgrade Zagrebacke banke, te ga kotrljali Portaratom u Zlatna vrata. Vandalskim cinom ošteceno je jedno postolje slavoluka.

Oko podneva kameni stup kojim su vandali prouzrocili štetu još uvijek se nalazio podno slavoluka, a brojni prolaznici nerijetko su pogledavali prema vrhu Zlatnih vrata smatrajuci da je možda kamen pao sa slavoluka.

Moguce je da je cijeli dogadaj snimljen gradskom kamerom koja se nalazi na zgradi nasuprot Trga, što bi omogucilo da se otkriju nocni vandali.


Podijeli: Facebook Twiter