FOTO: U sukobu u Kairu 11 mrtvih, 160 ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedanaest osoba je poginulo, a više od je 160 ozlijedeno u srijedu u Kairu u blizini sjedišta egipatskog ministarstva obrane kada su naoružani muškarci napali prosvjednike koji su tražili odlazak vojnog režima koji je iskljucio njihova islamistickog kandidata iz utrke za predsjednicke izbore.

Nepoznati napadaci naoružani puškama i palicama napali su ultrakonzervativne salafisticke prosvjednike koji su demonstrirali protiv iskljucenja njihova kandidata za izbore najavljene za 23. i 24. svibnja, izvijestila je državna novinska agencija MENA.

Sigurnosni i bolnicki izvori potvrdili su da je broj žrtava porastao na 11, a ozlijedenih na više od 160 u sukobima oko zgrade ministarstva u cetvrti Abasiji.

Pristaše salafistickog vode Hazema Abu Ismaila od subote borave u gradu pošto je izborno povjerenstvo iskljucilo njihova kandidata iz utrke za predsjednicke izbore raspisane za 23. i 24. svibnja.

Muslimanska braca i njihova stranka Slobode i pravde ocijenili su da nasilje ukazuje na pokušaje "ometanja predaje vlasti", a njihov predsjednicki kandidat Mohamed Mursi najavio je da ce prekinuti kampanju na dva dana u znak sucuti prema ubijenima.


Podijeli: Facebook Twiter