FOTO: U Buzetu otvoren lov na tartufe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U jedinom hrvatskom gradu afrodizijacke gljive traje Vikend istarskih tartufa, koji ce privuci, kako ocekuju organizatori, nekoliko tisuca posjetitelja. Veliki šator na parkiralištu u Mašimovoj škuji svoja vrata zatvara u nedjelju u 19 sati.

Više od pedeset proizvodaca autohtonih proizvoda Buzeštine i Istre, ukljucujuci i tvrtke registrirane za promet tartufima, svojim je sudjelovanjem na dvodnevnom sajmu omogucilo promociju i degustiranje tartufa, meda, sira, pršuta, maslinovog ulja, vina, rakije.

Sajamsku ponudu prvi su puta obogatili i proizvodaci iz zbratimljene opcine Quattro Castella sa svojim tipicnim proizvodima - parmezanom, mortadelom te vinom od sorte grožda lambrusco.

Za sportsku notu jesenske manifestacije pobrinulo se 36 timova iz Hrvatske i Slovenije, sudionika "Lova na tartuf" - kombinacije trekkinga i MTB-a - koji su subotnjom utrkom na relaciji Buzet - Hum obilježili završetak ovogodišnje sezone pustolovnih utrka u Hrvatskoj.



Smotra i revija pasa privukla je rekordnih devedesetak pasa s istarskog i rijeckog podrucja, ali i iz Zagreba. Za najljepšeg psa smotre proglašen je posavski gonic Bela vlasnika Orešte Kajina iz Vrha.

Na fešti se i u nedjelju može pogledati kako izgleda potraga za tartufima uz pomoc posebno dresiranih pasa ili pak uživati u jednom od nekoliko kulinarskih sadržaja poput "Buzeta na pjatu".

Veliki je interes pobudio i novi sadržaj - Mala škola kuhanja s kuharom Goranom Jambrošicem. Posve besplatno pod njegovom se paskom moglo pripremiti jelo s tartufima, nauciti neku novu kulinarsku vještinu i za to još i dobiti priznanje. (G. CALIC ŠVERKO; Snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter