FOTO: U Bagdadu ubijeno 60 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje 60 osoba ubijeno je, a više desetaka ih je ranjeno u nizu napada rano ujutro u cetvrtak u Bagdadu i drugim irackim gradovima, rekli su dužnosnici sigurnosti.

Napadi su izvedeni uz pomoc bombi skrivenih uz rub ceste, automobila-bombi ili su ih izvele naoružane osobe. Pogodili su najmanje pet razlicitih zona glavnog grada i nekoliko gradova u pokrajinama Salahedin i Dijala, rekao je izvor u ministarstvu unutarnjih poslova te lokalni dužnosnici sigurnosti.

Najnovija serija atentata najsmrtonosnija je od 14. sijecnja, kad je u samoubilackom napadu na šijitske hodocasnike kod Basre ubijeno najmanje 53 osobe.

U Bagdadu su se napadi dogodili u rano jutro, izmedu 6.30 i 8.00 po lokalnom vremenu, i to uglavnom u šijitskim cetvrtima karadi, Dori, Kazimiji i Mansuru, priopcila je policija. U Karadi je eksplodiralo nekoliko automobila-bombi. Jedna eksplozija dogodila se na tržnici i u njoj je poginulo najmanje 9 osoba, a 27 je ranjeno. U sjeverozapadnoj cetvrti Kadimiji automobil-bomba ubio je petero ljudi i ranio desetak. 


Podijeli: Facebook Twiter