FOTO: Tony Cetinski u punoj Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrhunac ljetne koncertne sezone u pulskoj Areni u subotu je obilježio koncert Tonyja Cetinskog pod nazivom "Otkrivanje strasti". U Areni, koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, Tony je održao iznimno uspješan nastup koji nije pokvarila niti jaka kiša, koja je pocela padati upravo s posljednjim taktovima završne pjesme "We are the Champions".

Koncert je pokazao da je Cetinski jedan od rijetkih pjevaca koji jednako suvereno vladaju i klasikom i popom i rockom, a kvaliteti izvedbe dodatno su pridonijeli i gosti: revijski orkestar Zagrebacke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Ive Lipanovica, Vanna, Valentina Fijacko, Zorica Kondža, Perpetuum Jazzile i pjevacki zbor mladih "Josip Kaplan".



Cetinski je koncert poceo pjesmom "Caruso", koju je Lucio Dalla napisao 1986. godine kao posvetu velikom talijanskom tenoru Enricu Carusu. Uslijedila je canzona napoletana "Torna a Surriento" i "Chitarra romana" te "Pjesma mjesecu" A. Dvoraka.

Varaždinska sopranistica Valentina Fijacko otpjevala je "E lucevan le stelle“, a mnogobrojna publika nagradila ju je jakim pljeskom. Uslijedio je ponovo nastup Tonyja koji je izveo "Core 'ngrato" i "Viljinu pjesmu" te bezvremenske "O sole mio" i "Nessun dorma".

Ove izvedbe oznacile su kraj dijela koncerta koji je bio posvecen klasici te je Tony, šaleci se s publikom, skinuo sako i stavio suncane naocale da bi najavio drugi dio koncerta, koji je bio posvecen rocku.



Uslijedio je medley "I don't  wanna miss a thing/Carrie", a zatim i duet Tonyja i Vanne u hitu Bona Jovija "Bed of roses".

Tonyjeva izvedba pjesme švedskog benda Europe "Final Countdown", u kojoj je pulski gitarist Alen Spada izveo efektni solo, oduševila je publiku, a jednako zapažen bio je i duet Tonyja i Zorice Kondže u pjesmi "Here I go again".

Nakon poznate "Bohemian Rhapsody", koju je Tony posvetio Freddieju Mercuryju, publika se digla na noge, a zatim je Tony, uz veliki pljesak, izveo i svoju "23. prosinac" cime je atmosfera u Areni dosegla vrhunac.

Kao što smo rekli, kraj koncerta oznacila je "We are the champions", nakon koje se na Arenu spustila jaka kiša. No, to nije pokvarilo cijeli spektakl jer, ono što je bilo zamišljeno, to je i ostvareno. Potvrdio nam je to i sam Tony nakon koncerta.



- Bila je predvidena pauza od 15 minuta, no znali smo za prognozu i odlucili smo koncert odraditi bez pauze. U zadnji tren smo uspjeli sve snimiti i izvesti sve planirano, a to je najvažnije, kazao je Tony ciji je pulski koncert sniman za DVD format koji je namijenjen svjetskom tržištu.

Napomenimo još da je na Tonyjevom koncertu uživalo mnoštvo poznatih lica, izmedu ostalih tu su bile TV voditeljice Edita Misiric, Antonija Mandic, Tihana Zrnic, zatim popularni radijski voditelj Dalibor Petko, pjevacka nada Mark Marku te Alka Vujica i Tajci s djecom.


Podijeli: Facebook Twiter