FOTO: Susret Staarih rokera završio neverinom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 7.000 bikera iz gotovo svih dijelova Europe te još oko tisucu drugih posjetitelja okupio je 11. moto susret u organizaciji umaškog MK Staaari rokeri. Motoristi su u Stellu Maris poceli stizati vec u cetvrtak, prijavljena su 192 kluba, a najduži je put prešao biker iz Moskve iz Moto kluba 400 CCM.



Ali ni vrijedna ekipa od 60-ak clanova kluba, koja je marljivo radila za uspjeh ove najvece umaške manifestacije, nije mogla ništa protiv prirode. Susret je tako završio u subotu pola sata nakon ponoci zbog snažnog neverina s kišom, koji je prekinuo koncert Opce opasnosti. Brojna se publika u hipu sklonila, neki su motoristi vec ranije otišli, slušajuci vremensku prognozu i svoj instinkt, a domacini su spustili krov s bine da ga vjetar ne bi srušio.



Do samo nekoliko trenutaka ranije brojna se publika odlicno zabavljala uz županjske rokere, a u suncanim poslijepodnevnim satima, nakon mimohoda u kojemu je sudjelovalo više od tisucu motora, održane su tradicionalne igre. U sporoj vožnji najuspješniji su bili Adam i Tihana iz MK Zeljarski dizelaši, motor s ramena najdalje je odbacio Ivan Špehar iz Umaga, dok su u potezanju konopa u konacnici i bikeri iz publike uskocili u pomoc ekipi iz raznih krajeva i zajedno savladali stari traktor.



Staaari rockeri su po svom dobrom obicaju i ove godine prihode od prodanih ulaznica namijenili za pomoc djeci s posebnim potrebama, a tocan iznos i korisnike, koje ce odrediti u suradnji s Gradom Umagom, obznanit ce iducih dana. Pokrovitelji njihovog susreta su Grad i umaška Turisticka zajednica te tvrtke Sol Melia i Istraturist. (Piše Kristina FLEGAR; Snimila Jelena PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter