FOTO: Stigao je Sveti Nikola!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na radost i srecu svih mališana danas je stigao Sveti Nikola. Kod pulske katedrale docekalo ga je na stotine djece, jedva cekajuci da mu dodirnu dugu bijelu bradu te da mu ispricaju kako su bili dobri cijele godine.

Kao i prethodnih godina, stigao je brodom pomorske policije što je izazvalo pravo oduševljenje okupljenih mališana. Djeca su ga docekala s rucicama u zraku i, kako su nam neki od njih rekli, u nadi da nece dobiti šibu.

- Sveti Nikola je zaštitnik djece i mornara. Donio nam je bombone i necemo dobiti šibu jer smo bili dobri, gotovo uglas su nam odgovorili mališani koje smo pitali da li znaju tko je Sveti Nikola.

Program ispred katedrale su uvelicali klaunovi Malog istarskog lutkarskog kazališta, dobošari, pulske mažoretkinje, hodac na štulama, Krampus te Djecji zbor Zaro. Vesela povorka je zatim krenula na Forum gdje ih je docekao gradonacelnik Boris Miletic. Zabavni program se potom nastavio na Portarati. Ondje je pak mališane konacno docekao strašni Krampus kojeg su "probudili". Uslijedio je zatim igrokaz kojeg su djeca popratila vriskom i pljeskom. Tijekom cjelojutarnjeg programa djeca su dobila i pregršt bombona koje su im dijelili mažoretkinje i klaunovi MILK-a.



Nekoliko sati prije dolaska Svetog Nikola kod katedrale, za najmlade je održana još jedna manifestacija - Veseli autobus - koju vec cetvrtu godinu organizira Grad Pula, Radio Pula i Pulapromet. Danas je krenula prva vožnja i djeci se tom prilikom pridružio gradonacelnik Boris Miletic, ali i direktor Pulaprometa Igor Škatar. U Veseli autobus je stigla i ekipa s Radio Pule koji su iz autobusa vodili program uživo. Veseli autobus vozi djecu predškolskog uzrasta po gradu, a uz balone, kolace i pjesmu, zabavljaju ih animatori udruge Birikina, ove godine tete Štrumfovi. Veseli autobus vozit ce svakog utorka i srijede do 23. prosinca.

Sveti Nikola, ili bolje receno St. Nikolaus, iznenadio je danas i ucenike Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu. Onim najboljima darovao je diplome Goethe Instituta. 60 ucenika ove škole je tijekom prošloga mjeseca polagalo medunarodne ispite Goethe Instituta FIT 1 i FIT 2 koji testiraju sve vidove poznavanja njemackog jezika. (N. SOFTIC, B. P., snimio N. LAZAREVIC)

Labin: Šibe dobile samo tatice


"U našoj prici nema mjesta šibama!", jasno je, poticuci pjesmu, ples i veselje, porucio Sveti Nikola za susreta s mališanima iz privatnog vrtica Gloria u Labinu. Svom je pratitelju Krampusu umjesto pruta u ruke gurnuo harmoniku, koju je spremno zasvirala i odgajateljica Gracijela Miletic, doprinijevši polusatnoj fešti u cast zaštitnika djece.



Željno išcekivani gost castio je bombonima i slušao o ostalim poklonima koji su tog jutra završili u cizmicama.

- U tatinoj je bila šiba!, rekao je djecak.

- A, sigurno je Sveti Nikola vidio da nije bio dobar, priznao mu je sugovornik, nasmijan djecjom iskrenošcu.

Osim Glorije, Sveti Nikola je, u organizaciji Grada, posjetio i centralni vrtic Pjerina Verbanac na Katurama te njegova odjeljenja u starom Labinu, Vinežu i Rapcu, a družio se i s polaznicima Centra Lice Faraguna, osnovne škole za djecu s posebnim potrebama. (I. R.)


Podijeli: Facebook Twiter