FOTO: Snježna mecava na Cicariji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ranije nego li je službeno zapocela, zima je na sjeveru Istre pokazala zube. Nakon kraceg subotnjeg predaha, više predjele Cicarije u nedjelju je ponovo zahvatila snježna mecava. Najviše je snijega napadalo u Racjoj Vasi i Trsteniku gdje je snježni pokrivac mjestimicno premašio i 30 centimetara visine.

Najkriticnije je stanje bilo upravo na potezu od Racje Vasi prema Rašporu, Trsteniku i Žbevnici. Na tom je dijelu ceste mjestimicno bilo i petnaestak centimetara novog snijega. - Prava katastrofa, požalio nam se oko 15 sati jedan vozac osobnog automobila koji je doduše bez lanaca, ali sa zimskim gumama, zapeo u snijegu





Nedaleko od Racje Vasi obitelj iz Pazinskih Novaki htjela se okrenuti na cesti, ali je takoder zapela u snijegu. Njihovo je vozilo pomocu sajle izvukao vozac landrovera koji se slucajno tamo zatekao. Dok je snijeg odraslima pricinjavao poteškoce, Vanesa i Aurora uživale su u zimskim radostima. -Lijepo je ali hladno, rekle su vesele djevojcice.

Ekipe zimske službe Istarskih cesta, preventivno su, još su uoci zahladenja, 70- tak kilometara županijskih i lokalnih prometnica laniške opcine, posipale sipinom i solju. Ralice su ih potom, prethodnih dana redovno cistile od snijega, no na dionici od Lanišca prema Žbevnici, jucer su napadale nove kolicine snijega pa se njome promet odvijao otežano, doslovce u "prvoj brzini".

Zbog snijega, i dalje je obavezna zimska oprema na cesti Buzet- Brest- Vodice-Mune i Trstenik-Lupoglav . Meteorolozi pozivaju na oprez, jer vec se danas ocekuju nove obilne snježne oborine.


Podijeli: Facebook Twiter