FOTO: Slavlje na Drosini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija svladala je u Puli Cešku s 4:2. Hrvatska je povela 2:0 golovima Eduarda (10) i Kalinica (13), Ceška je izjednacila preko Sivoka (20) i Rosickog (45+1), da bi u drugom poluvremenu pobjedu Hrvatskoj osigurali Kalinic (61) svojim drugim pogotkom i Ilicevic (74).

Spektakularnim vatrometom nakon medunarodne prijateljske utakmice Hrvatska - Ceška okoncan je veliki sportski dan i svecanost otvaranja pulskog Gradskog stadiona "Aldo Drosina".

Preko devet tisuca gledatelja svjedocilo je znacajnom dogadaju ne samo za Pulu nego i cijelu Hrvatsku, otvorenju modernog nogometnog kompleksa cemu je velicanstven pecat dalo gostovanje "vatrenih" u Puli i nezapamceno zanimanje javnosti koje je dogadaj izazvao.



Tribine novog stadiona punile su se prakticki do samog pocetka utakmice, iako se cinilo da ce možda ostati praznih mjesta bez obzira na rasprodane ulaznice nogometni poklonici nisu razocarali. Oni koji su pronašli svoje mjesto na stadionu prikljucivši su se odmah u stvaranju dobre atmosfere na reflektorima obasjanoj Drosini što je davalo dodatnu draž otvaranju stadiona.

Prokljucale su tribine kada su na zagrijavanje pred utakmicu na travnjak istrcali hrvatski reprezentativci nagradivši ih pozdravima,na tribinama osjecala strast svojevrsna nogometu pred nadolazeci svecani cin otvaranja stadiona i utakmicu.



Cast da prvi povede loptu s centra igrališta pripala je Tulliju Pericinu, najstarijem živucem bivšem pulskog nogometašu, koji je u 17.30 sati uz pomoc Elija Drosine, sina legendarnog igraca po kojem je nazvan stadion, simbolicno dodao loptu 10-godišnjem Toniju Baliji, clanu U-11 selekcije pulskog prvoligaša, "predajuci" na taj nacin stadion buducnosti za koju je izgraden. U taj tren mnoštvo zeleno-žutih i crven-bijeli-plavih balona pušteno je s "Drosine", a onda je stadion ustao na noge, na teren su stupile reprezentacije. «Naježila» se Drosina kada je splitski pjevac Goran Karan s centra igrališta intonirao «Lijepu našu».

Pitoma pulska publika nije od pocetka stvorila užarenu atmosferu, medutim, vatrenima je bilo dostatno deset minuta da stadion prokljuca - slavila su se dva rana pogotka Hrvatske. Ton, koji je prihvatio cijeli stadion, davali su najvatreniji navijaci na sjevernoj tribini. (Goran ROJNIC, snimili Neven LAZAREVIC, Slaven RADOLOVIC)

Uhiceno 10 navijaca
Deset domacih navijaca uhiceno je prije i tijekom utakmice Hrvatska - Ceška, potvrdio je OKC PU istarske. Od tog broja dva su navijaca preventivno dovedena u prostorije policije dok protiv osmero slijedi optužni prijedlog prema Zakonu o suzbijanju nereda na sportskim natjecanjima. Policija medutim nije iznosila detalje gdje su i na koji necin domaci navijaci kršili zakon, odnosno jesu li uhiceni na stadionu ili izvan njega. Utakmici je prisustvovalo 9.000 navijaca od cega tek 150 stranih. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter