FOTO: Skulpture Marine Orlic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U sastavu projekta Nezavisni kulturni prostori u lokalnom razvoju u sklopu programa "Stvoreno u Rojcu" u Dnevnom boravku otvorena je samostalna izložba skulptura Marine Orlic. Programom "Stvoreno u Rojcu" široj se javnosti predstavlja raznolikost sadržaja Društvenog centra Rojc, a koordinator Moris Žikovic je napomenuo da se nada još vecoj suradnji izmedu udruga te da ova samostalna izložba u Dnevnom boravku bude samo prva u nizu.

Svi koji su upoznati s radom Marine Orlic znali su što od izložbe mogu ocekivati, a njeni radovi koji odišu jednostavnošcu, cistim volumenima i uokvirenim prazninama, za povjesnicarku umjetnosti Tinu Širec Džodan su ujedno i univerzalni. Širec Džodan je napomenula da se radovi Orlic svidaju pripadnicima svih generacija, a upravo cinjenica da se iznimno svidaju i djeci koja su zahtjevna publika govori u prilog tezi da su u svojim estetskim nakanama uspješni.



Dodala je i da su njene glinene skulpture prepoznatljive i ljudima iz svih krajeva svijeta jer su u suštini iskonske.
U digitalnom katalogu koji prati izložbu autorica piše da za oblikovanje svojih figura koristi posne šamotirane gline grubljih struktura te da radi neolitskim loncarskim postupkom - gradenjem stjenke oko šupljine.

Organizator izložbe koja ostaje otvorena do 18. svibnja je udruga Seasplash u suradnji sa Savezom udruga Rojc i Gradom Pulom, uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter