FOTO: Rovinjska noc nadmašila sebe uz Hausera i Šulica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednja Rovinjska noc - jedna od najdugovjecnijih, najposjecenijih i najatraktivnijih fešta na Jadranu - zasigurno ce se, zbog snage izvodaca i atraktivnosti programa, svrstati medu najuspješnije.

Stjepan Hauser i Luka Šulic, poznati i kao 2Cellos, u subotu su na glavnoj pozornici odmah nakon vatrometa glazbom razgovarali, prepirali se, nadmetali, prijateljevali.

Ocarali su mnogobrojnu publiku svojom energijom na prvom nastupu u Istri, a procjenjuje se da je u koncertu uživalo izmedu 20 i 25 tisuca duša. Nije stoga pretjerano reci da je Rovinjska noc nadmašila samu sebe pretvorivši se u svjetski glazbeni spektakl.

Koncert dvojice svjetski popularnih violoncelista poklonio je publici organizator, gradska Turisticka zajednica, koja je i ovog puta Rovinjskom noci htjela zahvaliti domacinima i gostima na još jednoj dobro odradenoj sezoni.



No, na startu fešte vrijeme nije obecavalo. Pratila se prognoza koja je prijetila kišom, pa cak i pijavicama, no, osim ponegdje visokih valova, nije se dogodilo ništa. Tocnije, nastup Dua Strings tek je s kamenite plaže premješten na obalnu šetnicu, što je bio pogodak jer su turisti uz glazbenu poslasticu mogli fotoaparatima ovjekovjeciti igru valova.

Kiša nije pala, ali je pala kiša vatrometa. Petnaestak minuta, nešto iza 23 sata, nebo nad Rovinjom svijetlilo je šarenim krijesnicama, a more bilo ukrašeno crvenim feralima. U nebo se gledalo sa svih strana, ali uvijek u jednom smjeru - visoko iznad glava i s obaveznim stankama za pohvale tipa "aaaaa" i "bravo"!

Na glavnoj bini, nakon promenadnog nastupa mažoretkinja i limene glazbe, nastupale su domace glazbene snage - Le Monde s fantasticnom pjevacicom Evicom Cicek i Party band. Na drugom kraju izmjenjivali su se Dream Project, Just Duo, Kristian Terzic i Tasha and Friends Goes Rock.



Kakva je bila atmosfera, svjedoci to što su na svim binama nastupi trajali do jutra. Da bi se tempo izdržao, pobrinuli su se u ugostitelji Maistre i djelatnici hotela Adriatic, clanovi udruge Kuca o batani te zadrugari udruga Vitis i Rubinum, ali i ostali ugostitelji koji su za Rovinjsku noc objekte zatvorili i sa svojih terasa nudili pica, uglavnom pivo.

Najveci aplauz zaslužuju djelatnici TZ-a , koji su ovom Rovinjskom noci visoko podigli kvalitetu dogadanja te postavili nove standarde u njenom organiziranju.


Hauser: Iz Rovinja je sve krenulo

- Fantasticno. Super. Oduševljen sam. Kaos u publici, bile su prve rijeci Stjepana Hausera, kojeg smo odmah po nastupu zamolili da nam prokomentira vecer.

- Rovinj je grad u kojem se uvijek osjecam posebno i u kojem obožavam nastupati. Iza mene su i koncerti na BaRoMusu, kao i lanjski na otvorenju Ljetnog festivala. Zahvaljujuci Zakladi Adrisa takoder, kao njihov stipendist školovao sam se u Londonu. Može li bolje? Ne! Zato, kada sam cuo da smo pozvani u Rovinj, nije bilo dileme.

Uostalom, nedavno smo nastupali u Lukinom Dubrovniku pa je normalno i fer bilo da nastupimo i u mojoj Istri. Da, ovo je bio naš prvi zajednicki nastup na poluotoku, rekao je Stjepan.

Slicne dobre vibracije i pohvale na racun publike i cjelokupne atmosfere nije krio ni Luka, koji veli da ga je Rovinj ocarao i da razumije razloge zbog kojih je Stjepan toliko ponosan na Istru. Ekskluzivno su nam rekli da u Puli ostaju sljedeca tri dana da bi snimili nova tri spota. Koja?

- Nirvanu, U2, a treci… Ne znamo, još cemo razmisliti, vele nam mladici koji su svojom muziciranjem zaludili svijet.


Podijeli: Facebook Twiter