FOTO: Romantika u romanticnom Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Romanticni Mediteran, slogan pod kojim rovinjska Turisticka zajednica promovira grad sinoc je doista pristajao pitoresknoj starogradskoj jezgri u kojoj je na osam punktova održana manifestacija Noc Svetog Lovre.

U noci s 12. na 13. kolovoz može se vidjeti posebna pojava koju astronomi nazivaju meteorska kiša Perzeida, a u puku je poznatija pod nazivom suze svetog Lovre. Upravo je iz tog razloga pred pet godina Turisticka zajednica pokrenula ovu manifestaciju kako bi upotpunila i obogatila turisticku ponudu i predstavila grad u najromanticnijem izdanju.

I doista: ugašena rasvjeta, tek svijetlost baklji i svijeca u centru, plesni koraci grupe Roxane,... ucinili su ovaj grad još romanticnijim. Svatko je mogao pronaci nešto po svom guštu - na plaži Baluota nastup Franko Krajcar i grupe Indivia, tik do njih u organizaciji udruge Kuca o batani program "Sardele pod zvijezdama", podno crkve sv. Eufemije klapa Rovinj i komorni zbor Rubino, na Trgu brodogradilišta duo Strings...

Ugodaj su upotpunjavale i projekcije romanticnih motiva koje su šarale zgradama na glavnom gradskom trgu, gdje su, dakako, romanticnim hitovima sve zacinili Ivo Gamulin Gianni i Radojka Šverko. Nakon njih, uz grupu Kombinat i vodstvom nagradivanog klavijaturiste iz Rovinja Kristiana Terzica, Jadranka Stojakovic prenijela i malo "sevdaha".





Na trgu Pignaton nastupali su duo Denis & Nasco, a na Obali Alda Rismonda dua Eligio & Maurizio te Stand by. Svojim su se programom na Trgu Riviera predstavili grupa Dream Project te duo Davor i Gracijan Terzic.

Ulica De Amicis kao i obicno bila je mjesto za operni repertoar - ansambl Opera BB (Ronald Braus, Lidija Horvat Dunjko, Nikša Radovanovic, Dinko Bogdanic, Mario Copor) uprilicio je Donizettijevu Ritu a sopranistica Orijana Vozila je uz klavirsku pratnju Aleksandre Golojka izvodila klasican repertoar.

Uz sve to mogla su se kušati vrhunska vina i maslinova ulja Rovinjštine. Posebne pohvale idu i ugostiteljima i, naravno, koji su utrnuli svjetla i upalili svijece. (Mihaela MEDIC; snimio Saša MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter