FOTO: Pulska riva zatvorena, kaos u gradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jutrošnje zatvaranje pulske rive i preregulacija prometa, ocekivano su izazvali prometne gužve u gradu. Mnogi su nespremno docekali novi nacin prometovanja unatoc brojnim pravovremenim obavijestima pa nisu znali kuda. Istovremeno uocen je ne mali broj "lukavih " koji su zaobilazili ili ignorirali znakove zabrane i vozili ustaljenim putovima.



I obilaznica je, unatoc kružnim tokovima, bila zagušena od križanja sa Šišanskom do križanja s Medulinskom cestom, posljedicno su bile zagušene i prometnice kroz Gregovicu gdje su mnogi potražili alternativni put. Samim time opterecenje je bilo veliko u Mutilskoj ulici i Smareglinoj ulici pored tržnice gdje su uz desnu stranu prometnice postavljene prepreke kako bi se sprijecilo bilo kakvo zaustavljanje vozila. Giardini su, ocekivano, konstantno bili jedva prohodni, baš kao i Amfiteatarska i Carrarina ulica kojima se prema gradu prometuje iz smjera Punte.



Najveci problem, uz naravno zatvorenu rivu, predstavlja raskrižje Zagrebacke i Rakovceve ulice koje je vec više od mjesec dana "u radovima". I dok se nocnim radovima preko vikenda uspjelo u nedjelju otvoriti za promet raskrižje Zagrebacke i Stankoviceve ulice, u Rakovcevoj ulici velika je kolona jer se prometuje tek jednim trakom zbog (pre)dugih radova na raskrižju sa Zagrebackom ulicom.



Iznenadujuce, Flaciusova ulica nije bila zatvorena za promet, odnosno, bila je tek iz smjera bulevara. No, iz smjera Anticove ulice promet je bio moguc gotovo do ulaza na Uljanikov otok pa su mnogi svoja vozila parkirali na parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Stare tržnice iza Foruma. Takoder, otvorena Flaciusova ipak je mnoge ponukala da probaju vožnju rivom pa su se mnogi okretali na njezinom kraju zbog preprijecene prometnice. (Goran ROJNIC; Snimio: Milivoj MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter