FOTO: Puljani bucno docekali 2012.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odbrojavanjem uz taktove valcera "Na lijepom plavom Dunavu" docekali su gradani na pulskom Forumu novu 2012. Prepuni grad zavrio je pod šarenim svjetlima vatrometa dok su se izmjenjivali poljupci, zagrljaji i najljepše želje.

Pocevši s pozornice, otkud je gradonacelnik Boris Miletic odaslao cestitku s nadom u bolju godinu ispunjenu zdravljem i radošcu, ulicama i trgovima potekao je šampanjac, a rasplesana gomila s još se više žara predala dvokoraku ili cupkanju.



Na Forumu su za ugodaj bili zaduženi Anelidi i Vesna Nežic-Ružic te naknadno The Night Express, s kojim je došlo do generacijske smjene. Gradani u poznijim godinama prepustili su mjesto mladima, iako je prostora bilo za sve. Naime, ove godine Forum nije bio po obicaju krcat, izuzev u vrijeme vatrometa.

Komotno je bilo i na drugim lokacijama - Portarati, gdje su za docek bili zaduženi Cuvari svirala i VIS The Thunderbirds, te Danteovom trgu.



Vec petu godinu zaredom ondje je udruga Seasplash organizirala vecer uz hip-hop i elektronsku glazbu, a na raspolaganju su posjetitelji imali dvije bine. Malo dalje, na nogometnom igralištu u Držicevoj ulici, takoder se orio hip-hop uz koji su breakdanceri izvodili atraktivne vratolomije.

Iako bi bilo pomalo pretenciozno reci da je svatko mogao pronaci zabavu po svom guštu, ponuda u gradu bila je raznovrsna.



Tako se u kaficu u Ulici Sergijevaca nudio jazz, dok su ostali lokali i diskoteke kombinirali od svega po malo, iako je dio njih karte naplacivao do kasnih nocnih sati.

Ipak, cinilo se da je gradanima najmilije bilo šetati od mjesta do mjesta i tako ostaviti za sobom sve teškoce iz prethodnih dvanaest mjeseci, što je ne samo doprinijelo dojmu da cijeli grad diše punim plucima, vec i da ovogodišnji odabir izvodaca nije bio puni pogodak.


Podijeli: Facebook Twiter