FOTO: Pula preživjela svoju feštu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šesta Pulska noc - Ulicama našeg grada, pucka fešta upravo je bila neophodna. Puljani su se slili u starogradske ulice i na trgove kako bi u dobrom raspoloženju, veselju i zabavi, ispratili vrhunac turisticke sezone.

Na svakoj od šest lokacija odabranih za kulturno-zabavni program bilo je živo, a nad središte grada nadvila se, zahvaljujuci i zabavljacima, toliko dobra atmosfera koju su Puljani donijeli sa sobom i medusobno podijelili ostavši u centru grada do dugo u noc, neki i do jutra. Nedostajao je tek vatromet, medutim, ove godine ionako su Puljani imali vec dva festivalska ako se racuna i onaj prvi neuspješni.





Tisuce i tisuce gradana, i gostiju, mlado i staro, vec i prije službenog pocetka fešte u 21 sat zakrcili stari grad. Stvorili s najvecu ovoljetnu gužvu i u sparnoj noci i polako, s noge na nogu, kretali se kroz gomilu obilazeci uže središte grada. Sjedecih mjesta i prije pocetka fešte na brojnim terasama ugostiteljskih objekata nije bilo, Portarata je bila gotovo neprohodna, a Forum zakrcen, baš kao i Ulica Sergijevaca kojom se jedva kretalo.

Za porciju srdela i cašu vina (ispeceno gotovo 150 kilograma ove plave ribe), po socijalnih 15 kuna, cekalo se, doslovno, cijelu vecer strpljivo u podužem redu kako bi se uživalo u morskoj, nedovoljno cijenjenoj, ali svima primamljivoj deliciji. Medutim, nikoga nije smetala neopisiva gužva, štoviše, cini se da su Puljani upravo uživali u njoj guštajuci u njenim sadržajima.

Na fešti je svatko mogao pronaci nešto po svom ukusu, Giardini su uz gardeladu nudili muziku koju su prezentirali Dream project band, The Live band i quintet Fjaka. Portaratom su, nakon uvertire Zarovaca, vladali Alen Vitasovic, Anelidi i Vesna Nežic-Ružic, a KUD Uljanik prezentirao starsku nošnju i balun.

Na sredini Ulici Sergijevaca uobicajeno je jazz quartet Fiorin okupio uživatelje ove vrste muzike i bio jedan od "krivaca" za zastajkivanje poveznicom pulskih trgova.

Mladi su, pak, svoje mjesto pronašli u diskoteci na otvorenom, Danteov trg bio je namijenjen Open air discoteheque na kojoj su "klincima" današnje hitove miksali DJ-evi Zoff, SumiRumiBwox i Gabi.





Prema ispunjenosti prostora oko fontane i gibanju uz ritmove vidjelo se da su uživali, a sjajno se u Pulsku noc uklopila i, u obližnjem Rock klubu Uljanik, "Viva la Pola" ciji su se zvukovi miješali središtem grada.

Posebno uzbudljivo bilo je na svirci Domino banda na pocetku Ulice Sergijevaca, nadomak Parku Grada Graza. Cini se da je ovaj band, s bubnjarom ?ole Macolom, nakon pola noci dodatno podigao ritam i energiju svirke. Opcenito, glazbenici su se "raspištoljili" ulaskom u nedjelju, a posjetitelji su u tome guštali.

Ispunjenim Forumom se, pak, razlila "akrobacija i žestina koktela, opatijskog banda Coctails, te zvukovi Serda Valica i dua Mangolija.

Šteta što se u feštu nije uvrstila i Kandlerova ulica koju su svi pohodili u diru središtem grada, a u kojoj su se ugostitelji raširili koliko god su mogli. Tek su je samostalni trubaci na kratko oživjeli, kao i sjajni glazbenici Pizzeriji Orfej kojom se širio prekrasan zvuk violine.


Podijeli: Facebook Twiter