FOTO: Požar na Kaštijunu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na podrucju Kaštijuna u subotu u popodnevnim satima izbio je požar. Prema dojavi pulskoj vatrogasnoj jedinici vatra je izbila u 14.30 sati, a na teren su upucena vatrogasna vozila. Po ovako vjetrovitom vremenu i manji požar može se lako proširiti i nakon što je lokaliziran. Od Klaudija Karlovica, zapovjednika javne pulske vatrogasne jedinice, doznajemo da su se zapalile naslage smeca te da je na terenu vatrogascima u gašenju pomagao i bager.





- Prvo su na mjesto izbijanja požara poslana dva vozila pulskih profesionalaca, a naknadno još dva vozila iz Medulina, najviše radi opskrbe vodom i za slucaj da zatreba veca intervencija. Naime, ne radi se o vecem požaru vec o tome što bager rasteže naslage smeca i bolje je da ima više vozila i ljudstva na terenu, predostrožnosti radi. Uglavnom ne prijeti nikakva opasnost za osobe ili imovinu. O uzrocima požara na smetlištu je teško govoriti buduci ih mi samo gasimo, a ne istražujemo uzroke, kazao nam je Karlovic.

Iz policije doznajemo da se ocevid nece obavljati vec je na opožareno mjesto upucena policijska patrola koja je evidentirala dogadaj kao takav.


Podijeli: Facebook Twiter