FOTO: Požar izmedu Peroja i Barbarige pod kontrolom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Veliki požar koji je u utorak poslije podne izbio na potezu izmedu Peroja i Barbarige, preko puta Dragonere, obuhvatio je više od deset hektara niskog raslinja.

Iako je vatra gotovo doprla do tamošnjih vikendica na podrucju preko puta perojskog Portica, kuce ipak nisu bile zahvacene pa nije bilo materijalne štete, a ni ljudi nisu bili ugroženi.

Uzrok požara nije poznat. U pomoc gasiteljima su priskocila i dva kanadera. Uz 57 vatrogasaca, na požarištu je bilo i 17 vatrogasnih vozila.



- Požar je izbio na teško pristupacnom terenu pa su pozvane zracne snage koje su stigle u 17.20 sati. Ukljucili smo i sve raspoložive postrojbe pa su u gašenju požara sudjelovale Javna vatrogasna postrojba Pula te dobrovoljna vatrogasna društva iz Peroja, Vodnjana, Pule i Medulina, rekao je zapovjednik JVP-a Pula Klaudio Karlovic.

Zbog požara su bile ugrožene i dvije vikendice, ali vatrogasci su ih uspjeli obraniti, istaknuo je. Na požarištu je bio i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac te zapovjednik županijskog Stožera zaštite i spašavanja Denis Stipanov.



Požar je lokaliziran u 18.20 sati, nakon cega su vatrogasci obavljali dogašavanja, a zbog osiguravanja požarišta ostaju dežurati cijelu noc.

Ukupno je za gašenje ovog požara utrošeno 400 kubika vode, saznajemo od Karlovica. Gusti dim koji se izdizao iznad požarišta bio je uocljiv i s pulske rive, a sivi oblaci dima protezali su se i Fažanskom cestom.

Zbog požara preusmjeren je promet vec u Peroju na raskrižju prema Barbarigi, a policija je regulirala promet i u perojskom Porticu, dok je prometnica Peroj - Barbariga bila zatvorena.

Tamo se na plaži i duž prometnice, sa strepnjom promatrajuci požar, okupilo mnoštvo domacih kupaca, turista, a medu njima je bilo i mnogo Slovenaca koji imaju vikendice na podrucju nedaleko od lokacija zahvacenih vatrom. (Petra LUKEŽ, snimio Danilo MEMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter