FOTO: Poginuli Idriz i Arben Ademaj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na državnoj cesti Barban - Marcana u teškoj su prometnoj nesreci, kojoj je vjerojatno pridonijela i gusta magla, u utorak oko 20 sati smrtno stradali Idriz Ademaj (52) i Arben Ademaj (18) iz Rovinjskog Sela koji su se nalazili u vozilu golf I.

Oni su dolazili iz pravca sela Hrboki i izazili na glavnu cestu u smjeru prema Puli. U tom trenu glavnom cestom je iz smjera Barbana prema Puli naišlo vozilo audi A4 kojim je upravljao 32-godišnji Franko Kalcic iz mjesta Sankovici i taj je audi prednjim dijelom silovito udario u golf koji je odbacen na suprotnu stranu, izvan kolnika, sve do spomenika žrtvama fašizma i gotovo se raspao.



Idriz i Arben Ademaj na mjestu su poginuli dok Kalcic u nesreci nije ozlijeden. Prizor na mjestu nesrece obavijenom gustom maglom i osvijetljenom reflektorima vatrogasnog vozila bio je stravican, a dijelovi uništenog golfa bili su posvuda razasuti.

Na dijelu spomenika uz cestu ostali su ležati od silovitog udara izbijen prozor i naslonjac za glavu kao i drugi manji dijelovi limarije golfa. Nakon sraza audi je sletio je u jarak s lijeve strane ceste, gledano iz smjera Barbana prema Puli, a vozac Franko Kalcic je, gotovo neozlijeden, nakon nesrece prevezen u pulsku Opcu bolnicu gdje su mu radi analize na alkohola izuzeti krv i urin.



Kod skretanja za Hrboke, na mjestu nesrece, ocevid je uz policiju obavio dežurni istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanic, koji je bilježio svaki detalj što bi mogao pomoci u rasvjetljavanju svih okolnosti tragicne nesrece. No, i nakon njegovog odlaska oko 22.20 sati policija je nastavila razgledavati mjesto dogadaja prikupljajuci sve tragove i stvari koje su poispadale iz Golfa. Tek oko 23 sata tijela tragicno stradalih prevezlo je vozilo pogrebnog poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter