FOTO: Poceli radovi u Zagrebackoj ulici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon jutarnje prometne gužve, u Puli je za promet zatvoren dio Zagrebacke ulice, koji ce tijekom sljedeca tri i pol mjeseca biti u potpunosti rekonstruiran. Za promet je zatvorena dionica od "žute škole" do Medicinske, odnosno, od križanja Zagrebacke s Rakovcevom ulicom do križanja s Ulicom Rižanske skupštine.

Iako je zatvaranje prometnice bilo najavljeno za 7 sati, pricekalo se do 8.15 sati kako bi Puljani mogli nesmetano stici na posao. Tada su postavljene "blokade" na pocetku i kraju dionice u rekonstrukciji, te na križanjima s Cankarovom, Kumicicevom i Nobileovom ulicom, te Ulicom Svetog Mihovila.





U zatvorenom dijelu Zagrebacke prvo ce se pripremiti gradilište, a gradevinski radovi pocet ce nakon što se isprazne plinske cijevi.

Problema je nakon zavaranja Zagrebacke bilo iz pravca Santorijeve ulice, gdje se izvode radovi plinofikacije te se prometuje naizmjenicno. Naime, mnoga vozila koja su dolazila iz tog pravca s namjerom da idu prema centru grada bila su prisiljena na okretanje vozila i cekanje na privremenim semaforima u Santorijevoj ulici.



Usto, u dijelu Zagrebacke ulice, uz nekadašnji glavni ulaz u bolnicu, još uvijek su parkirana vozila. Naime izvodac radova im je za brisace zataknuo ceduljice sa zamolbom da ne parkiraju svoja vozila tek od, kako piše, 1. travnja, a ne 1. ožujka, pa su možda neki vlasnici vozila shvatili da imaju još mjesec dana "fore".

Za promet su u potpunosti otvorena raskrižja Zagrebacke s Rakovcevom te Stankovicevom ulicom. Na tim ce se raskrižjima radovi izvoditi iskljucivo tijekom vikenda kako bi radnim danima Puljani normalno prometovali. (Piše Goran ROJNIC; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter