FOTO: Poceli Dani antike u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedanaesti Dani antike PulaSuperiorvm svecano su u cetvrtak otvoreni na Forumu, na kojem su davno Rimljani stvarali povijest koja je postala dio našeg grada.

Ondje ce se tako još do subote moci razgledati anticki sajam rukotvorina od metala, drva i keramike, razlicitih predmeta za svakodnevnu upotrebu, hrane, maslina, lavande, vina…, pa predstavljanje starih zanata, ali i igracke, cak i ljuljacke, tako da mogu uživati i djeca.

Na Forumu su se u cetvrtak pojavili i gladijatori, vidjeli smo i anticki ples, anticko kazalište, culi zbor te poeziju i komediju iz tog doba, a program je privukao pažnju i domacih i turista.

U petak u 10.30 pocinje djecji defile koji ide od Foruma do kina Valli, a u podne u prostoru Turisticke zajednice na Forumu bit ce otvorena izložba fotografija "Dani antike - retrospektiva".

U 19 sati na Portarati je predstava "Felix", dok ce u 19.30 ondje biti i legionarski show uz trening legionara. U 21.30 održat ce se autorska modna revija "Božice" Uroša Ragoža i suradnika.

U subotu od 18.30 od Portarate preko Foruma pa do Arene održat ce se defile legionara i gladijatora. Bogati cjelodnevnim dogadanjima bit ce i Forum i Portarata.


Podijeli: Facebook Twiter