FOTO: Park Plaza Histria spremna za goste

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Arenaturistov hotel Histria na pulskoj Verudeli u cetvrtak ce poceti s probnim radom za djelatnike nakon nekoliko mjeseci intenzivnih radova kojima je, što se unutarnjeg prostora tice, u potpunosti promijenio izgled.

- Prvi gosti u hotel dolaze u ponedjeljak, kaže nam direktor hotela Histria Tomislav Korošec. Goste Histrije, koja od ove godine nosi naziv Park Plaza Histria i cetiri zvjezdice, docekat ce popuno nove sobe, hol s recepcijom, restoran, novi bar i kongresne dvorane. Jedino ce otprilike do 15. lipnja u radovima ostati wellness centar s unutarnjim bazenom.

Osim što je hotel sreden iznutra, te cak udovoljava i kriterijima za pet zvjezdica, sreduje se i hortikultura u njegovoj okolici - sadi se cvijece, ukrasno grmlje, postavljaju se klupe...

Takoder, vec 26. svibnja prve ce goste primiti i susjedno apartmansko naselje Punta Verudela, koja sada nosi naziv Park Plaza Verudela i takoder ima cetiri zvjezdice.

Radnici sreduju centralnu šoping ulicu, gdje su renovirane trgovine, a ciji su izlozi sada u potpunosti ostakljeni te ce se u njima smjestiti poznati brendovi. Sreduju se i vanjski bazeni te veliki Kids Club, koji se nalazi u zoni ispod njih gdje su nekad bili smješteni skladišni prostori. Taj bi dio radova trebao biti gotov do pocetka lipnja.

Da podsjetimo, Arenaturistova ulaganja u ovaj hotel te turisticko naselje najveca su investicija u hrvatskom turizmu ove godine od oko 25 milijuna eura.

U hotelu Histria obnovljene su i moderno opremljene 233 sobe i devet suitea, renoviran je kongresni centar s kongresnom dvoranom za 700 sudionika te još tri meeting sale za prijem od 20 do 80 sudionika. Sve su dvorane opremljene najsuvremenijom audio i video tehnologijom.

U wellnes zoni, uz postojeci unutarnji bazen koji je renoviran, ureduju se svi prateci sadržaji koji ukljucuju saune, prostore za masaže i beauty tretmane, relax zone te moderno opremljen fitness studio. Vanjski dio hotela hortikulturno je preureden, kao i plaža, suncalište te yacht lounge bar restoran.

Dizajn interijera i arhitektonska rješenja povjerena su poznatom arhitektonskom studiju Scott Brownrigg iz Londona. Za obnovu turistickog naselja Verudela zaduženi su domaci arhitekti Studija 92 iz Labina.

Ovisno o vrsti smještaja, ove godine gosti ce na Verudeli izdvajati od 25 do 35 posto više novca. (Piše Barbara BAN; snimio Manuel ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter